Profesori si fosti elevi de la Colegiul "Anghel Saligny", condamnati de Tribunalul Bacau la inchisoare cu suspendare, pentru mita la Bacalaureat

Profesori si fosti elevi de la Colegiul

Tribunalul Bacau a solutionat pe 27 noiembrie dosarul in care erau implicati profesorii Ioan Robert David si Ruxandra David, pentru luare de mita dar si elevii Cristian Trandafir, Andy Spulber Gratiani si Emanuel Petrica, pentru cumparare de influenta.

acum 112 luni (3 Dec 2014)

Tribunalul Bacau a solutionat pe 27 noiembrie dosarul in care erau implicati profesorii Ioan Robert David si Ruxandra David, pentru luare de mita dar si elevii Cristian Trandafir, Andy Spulber Gratiani si Emanuel Petrica, pentru cumparare de influenta. Profesorii si fostii elevi au primit condamnari la inchisoare, cu suspendarea pedepsei iar in perioada de proba ei vor fi monitorizati de Serviciul de Probatiune Bacau.

In perioada iunie-iulie 2010 cei doi profesori bacauani dar si cei trei elevi au fost urmariti de Directia Generala Anticoruptie, in perioada examenului de Bacalaureat. Magistratii Tribunalului Bacau i-au gasit vinovati si i-au condamnat pe profesorii David la cate doi ani de inchisoare, cu suspendare si interzicerea unor drepturi. Fostii elevi Cristian Trandafir si Andy Spulber au primit cate 6 luni de inchisoare, cu suspendare si un termen de incercare de doi ani si jumatate luni iar Emanuel Petrica, 5 luni, cu suspendare si termen de incercare un an si jumatate.

Scandalul de la Colegiul "Anghel Saligny" a aparut in aceeasi perioada cu cel mai rasunator dosar de coruptie, la nivel national, in care au fost implicate cadre didactice. Dosarul mitei la Bacalaureat de la Podul Turcului s-a lasat cu condamnari cu executare, pentru fostii directori ai liceului, dar si cu pedepse de opt luni, cu suspendare, pentru zeci de candidati care au incercat sa treaca Maturitatea cu bani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro