Profesori din conducerea Universitatii "Vasile Alecsandri", cercetati penal de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. "Dosarul se afla in lucru la procuror"

Profesori din conducerea Universitatii

Din verificarile efectuate a rezultat ca Facultatea de Inginerie a beneficiat de cea mai mare suma alocata dotarilor independente, ponderea acestei facultati pe total fiind de 80%, urmata de Facultatea de Stiinte Economice cu o pondere de 10%, de Facultatea de stiinte cu o pondere de 4%, Facultatea de Sport cu o pondere de 3%, de Facultatea de Litere cu o pondere de 2% si DPPD, cu o pondere de 1%. De asemenea, punctajul general pentru criteriul A 2 - Activitatea de cercetare, diminuat cu punctajul acordat celor doua contracte ar ajunge la 642,39 de puncte fata de minimul impus de 230 de puncte", spun inspectorii de la Ministerul Educatiei Nationale. In cauza exista indicii rezonabile cu privire la savarsirea de catre functionari din cadrul conducerii Universitatii de stat ,,Vasile Alecsandri" a mai multor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie in desfasurarea procedurilor de achizitii publice in care a fost implicata aceasta institutie de invatamant precum si in desfasurarea procedurilor de acordare in favoarea mai multor persoane, printre care si angajati ai unitatii mentionate, a unor titluri, functii si grade universitare.

acum 59 luni (18 Jul 2017)

Mai multi profesori din Universitatea "Vasile Alecsandri" sunt acum cercetati penal de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau.

Este acelasi dosar deschis la sfarsitul lui 2015, cand oamenii Legii s-au sesizat din oficiu si au constatat ca exista indicii temeinice fata de producerea mai multor infractiuni in institutia de invatamant superior din Bacau.

Pe 18 mai 2016, Parchetul Judecatoriei Bacau a dispus ridicarea mai multor documente din Universitate, in urma unei perchezitii facute cu ajutorul ofiterilor de la Directia Generala Anticoruptie din Bacau, hartii necesare pentru analizarea si probarea eventualelor infractiuni fata de care exista indicii temeinice.

"Dosarul se afla in lucru la procuror"

Dosarul 9665/P/2015 a trecut in cursul anului trecut de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, moment in care au fost extinse cercetarile si a primit un alt numar. Biroul de presa al Parchetului Tribunalului Bacau a confirmat pentru ziarul Adevarul faptul ca dosarul penal care-i vizeaza pe o parte din profesorii din conducerea Universitatii "Vasile Alecsandri" din Bacau a fost preluat la aceasta unitate.

"Urmare a solicitarii dumneavoastra din data 17.07.2017, va aducem la cunostinta faptul ca dosarul nr 9665/P/2015 al Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau este inregistrat la unitatea noastra, avand nr. In prezent, acest dosar se afla in lucru la procuror", se arata in raspunsul transmis de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Parchetul Judecatoriei ridica saci de documente

In cursul anului trecut, la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau au fost facute mai multe controale, atat pe verticala, de la Ministerul Educatiei Nationale, cat si de organele penale, care au ridicat mai multe documente, pe baza unei ordonante a procurorilor Parchetului de pe langa Judecato... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro