Profesor: "Va pasa de Educatie, domnilor guvernanti? 1.000 euro brut, in loc de 1.000 lei net pentru profesori. Bine asa?"

Profesor:

sunt convins ca daca fiecare dintre noi, independent, am scrie pe o coala A4 ce intelegem prin maxima integritate, deontologie si competenta, am ajunge in proportie de 90% la aceeasi lista specifica si masurabila, atat ca ca prestatie didactica propriu-zisa, cat si ca rol de modele pentru copiii cu care lucram, cat si ca management performant al clasei de elevi, si toate celelalte.

acum 66 luni (14 Nov 2014)

>

Distinsi dascali, eu ne-as cere in schimb urmatoarele trei lucruri mari (am scris ne-as, pentru ca asa as face si eu neconditionat, daca as fi angajat in sistem): Nu facem politica in scoala. in jos, ne depunem carnetele de partid, daca le avem, si tuturor ne inceteaza calitatea de membri de partid, similar personalului angajat in Aparare, Justitie, Afaceri Interne si Afaceri Externe. altfel, cei mai putin performanti 10% dintre noi parasesc sistemul si isi cauta de lucru in alta parte (adica, 1 din 10, sau 5 din 50, sau 10 din 100 s.a.m.d.) Ne comportam profesional cu maxima integritate, deontologie si competenta. sunt convins ca daca fiecare dintre noi, independent, am scrie pe o coala A4 ce intelegem prin maxima integritate, deontologie si competenta, am ajunge in proportie de 90% la aceeasi lista specifica si masurabila, atat ca ca prestatie didactica propriu-zisa, cat si ca rol de modele pentru copiii cu care lucram, cat si ca management performant al clasei de elevi, si toate celelalte. Pai, simplu: ca stat, furam mai putin cu (pardon, scoatem la lumina fiscalizata), sa zicem, 10 miliarde de euro economie neagra in fiecare an, si gata - avem si bani!... Nu-mi spuneti ca, daca vrem cu adevarat, tare de tot, o Romanie in care cei care fura cu miliardele sa o faca doar pe jumatate sau pe sfert din cat fura acum, nu suntem in stare. Ca parte a schimbarii paradigmei Educatiei in Romania, tema salarizarii corecte si motivante a profesorilor din preuniversitar e parte din arhitectura carierei didactice de secol XXI necesare azi in scoala, descrisa aici in relatie cu arhitectura curriculara de secol XXI necesara azi in scoala. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro