Profesor roman la o universitate din Irlanda: "Nu dorim sa ne reprezinte un hot, un mitoman sau un iresponsabil"

Profesor roman la o universitate din Irlanda:

In epistola redactata de profesorul roman sunt amintite atacurile la persoana facute impotriva candidatului ACL Klaus Iohannis, precum si modul in care au fost folosite fondurile guvernamentale de catre Victor Ponta. In situatia economica a Romaniei din 1989, dar si de acum, candidatii trebuiau sa ofere si sa ceara munca si seriozitate pentru binele tuturor si nu sa incerce sa "mituiasca" electoratul. Persistenta in ingradirea posibilitatii de a vota in strainate prin mentinerea unui numar extrem de mic de sectii de votare este un mijloc de viciere a alegerilor. De aceea, am votat pe 2 noiembrie, dupa o ora si jumatate de asteptare in ploaie, si voi vota si pe 16, chiar daca va trebui sa ma deplasez 250 km si sa astept cateva ore.

acum 116 luni (11 Nov 2014)

In epistola redactata de profesorul roman sunt amintite atacurile la persoana facute impotriva candidatului ACL Klaus Iohannis, precum si modul in care au fost folosite fondurile guvernamentale de catre Victor Ponta.

De asemenea, Dan Grigoras spune ca a votat pe 2 noiembrie dupa ce a asteptat doua ore si jumatate in ploaie si ca va face acelasi lucru si in turul II.

Redam, integral, scrisoarea profesorului universitar:

In decembrie care vine, vom aniversa 25 de ani de la caderea regimului comunist din Romania si trecerea la o societate libera si democrata. Este un moment foarte bun pentru noi toti, indiferent de unde ne aflam, sa meditam la aspiratiile noastre in decembrie '89 si la realitatea vietii de azi. Desi destinatarul aparent al acestor mesaje este un candidat, caruia in fapt nu-i pasa de aceste mesaje, destinatarii lor sunt toti romanii, mai tineri sau in varsta, tarani sau oraseni, cu sau fara studii multe.

Fiecare roman conteaza, oriunde este el, si speranta tuturor este ca vom avea un moment de ragaz in care sa ne gandim ce facem cu viata noastra.

Sa ne amintim si sa nu uitam niciodata, ca la inceputul lui decembrie 1989, Romania era o tara cenusie, infrigurata si infometata, cu o populatie adusa la disperare de lipsa oricarei perspective. De aceea sute de mii de oameni au iesit in strada pentru libertate. Si totusi, o categorie mica de cetateni nu o ducea rau deloc, dimpotriva, singura lor grija fiind sa nu supere pe seful cel mare ca sa nu-si piarda slujba si provilegiile aferente. Este momentul cand judecam si decidem care dintre candidati ne reprezinta cu onoare si are un program realist si progresist, pentru indeplinirea caruia va munci cu seriozitate. Nu dorim sa ne reprezinte un hot, un mitoman sau un iresponsabil, pentru ca asta ar insemna ca hotia, minciuna si iresponsabilitatea sunt valorile noastre. Din pacate, nu cred ca solidaritatea este o valo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro