Profesor la 16 ani, in centrele de plasament: "Este minunat sa vad licaririle din privirile lor, sa stiu ca am aprins o raza de lumina in viata lor"

Profesor la 16 ani, in centrele de plasament:

In Extemporalul despre ea insasi, Ioana Dzitac, eleva in clasa a zecea la Colegiul National "Emanuil Gojdu" din Oradea, a scris: "Mi-am dorit mereu sa fiu fauritoarea unei lumi ideale, in care sa fie mult verde, copaci si flori, pasari si animale, cer albastru si ploi linistite dupa care sa rasara curcubeul, o lume ideala in care toti oamenii sa se nasca cu speranta, in care iubirea intre oameni sa existe cu adevarat. "Mi s-a propus sa coordonez acest proiect la nivelul judetului, dar, pentru ca sunt minora, s-a dorit sa existe si un adult, de preferinta profesor de engleza, care sa ma ajute la coordonarea proiectului, mai ales pentru partea birocratica si de selectie a voluntarilor. Am reusit sa o abordez pe doamna sef lucrari doctor Andrada Marinau de la Universitatea din Oradea, cu care incepusem o colaborare frumoasa si fructuoasa, dansa a acceptat cu mare drag si astfel am reusit sa infiintam impreuna centrul judetean de voluntariat al proiectului, iar, prin intermediul voluntarilor selectati cu mare atentie, am inceput sa incercam sa schimbam viitorul copiilor din centrele sociale, prin predarea de ore nonformale de limba engleza, orele punand accentul pe dezvoltarea inteligentei emotionale, prin stimularea increderii in fortele proprii, a capacitatii de concentrare si a abilitatilor sociale, de relationare si comunicare", povesteste Ioana. "Voluntariatul reprezinta o mica parte din contributia fiecarui voluntar la crearea unei lumi mai bune, mai sincere, mai frumoase" Voluntariat la orice varsta A intalnit copii extrem de inteligenti, care pot urma astfel de scoli, doar ca trebuie incurajati permanent, trebuie sa li se dea exemple de colegi de-ai lor mai mari care au reusit, si este de parere ca trebuie dezvoltata partea de consiliere psihologica, care sa le dezvolte increderea de sine.

acum 110 luni (1 Feb 2015)

In Extemporalul despre ea insasi, Ioana Dzitac, eleva in clasa a zecea la Colegiul National "Emanuil Gojdu" din Oradea, a scris: "Mi-am dorit mereu sa fiu fauritoarea unei lumi ideale, in care sa fie mult verde, copaci si flori, pasari si animale, cer albastru si ploi linistite dupa care sa rasara curcubeul, o lume ideala in care toti oamenii sa se nasca cu speranta, in care iubirea intre oameni sa existe cu adevarat. Am incercat sa construiesc in interiorul meu o astfel de lume si, am reusit, iar acum, prin intermediul voluntariatului, alaturi de toti cei implicati in activitati de voluntariat, incercam, actionand, sa contribuim la faurirea unei lumi mai bune, mai frumoase, mai sincere, a unei lumi ideale".

Tanara din Oradea sustine ca este onorata sa traiesca si sa pota acumula cunostinte, sa poata asculta, actiona, iubi, privi cerul albastru, soarele alunecand dupa linia orizontului sau stelele licarind si se simte fericita, implinita sa stie ca poate transmite, cu puterea tineretii si a mintii sale, dintre cunostintele acumulate pana acum, celor din jurul ei.

"Mi-am dorit mereu sa fiu fauritoarea unei lumi ideale, in care sa fie mult verde, copaci si flori, pasari si animale, cer albastru si ploi linistite dupa care sa rasara curcubeul"

Teacher pentru copiii speciali

A ajuns sa fie teacherul elevilor din centre dupa ce si-a exprimat dorinta catre Asociatia Shakespeare School pentru Educatie de a extinde proiectul lor, ''Engleza pentru viata'' in Bihor.

"Mi s-a propus sa coordonez acest proiect la nivelul judetului, dar, pentru ca sunt minora, s-a dorit sa existe si un adult, de preferinta profesor de engleza, care sa ma ajute la coordonarea proiectului, mai ales pentru partea birocratica si de selectie a voluntarilor. Am reusit sa o abordez pe doamna sef lucrari doctor Andrada Marinau de la Universitatea din Oradea, cu care incepusem o colabor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro