Profesor de medicina nutritionala: "Explozia pe care o inregistram in cancer are de-a face cu chimizarea mancarii"

Profesor de medicina nutritionala:

John Ionescu, director stiintific si fondator al "Clinicii Speciale Neukirchen", (Germania), profesor asociat de medicina nutritionala la "Donau Universitat Krems" (Austria) si profesor asociat de medicina integrativa si dermatologie oncologica la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, a fost prezent, in noiembrie 2016, la Cluj-Napoca, la a VI-a editie a Conferintei Internationale "Nutritia - Medicina viitorului", organizata de Asociatia Nutritie si Sanatate, impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca. Din pacate, aceasta linie de dezvoltare este foarte recenta si ca atare pot sa spun, din experienta de 30 ani pe care o am in acest domeniu, ca terapiile clasice in bolile cardio-vasculare, in bolile alergice si dermatologice, in bolile autoimune si in bolile neoplazice nu au benficiat pana de curand de acest ajutor de mare valoare al nutritiei functionale, nici in Romania si nici pe plan european, referindu-ma aici la curricullum-ul institutiilor de educatie medicala din tara si din comunitatea europeana. Din pacate, nici in cazul diabetului solutiile de tratament nu sunt cauzale, preferandu-se administrarea de insulina ani de zile in cazul diabetului de tip I, sau a substantelor anti-diabetice la diabetul de tip II, in loc sa se identifice si sa se elimine tocmai alimentele cu indice glicemic crescut ce produc aceste descarcari masive de insulina. Explozia pe care o inregistram in cancer in ultimii 40 de ani are de a face tocmai cu chimizarea mancarii si cu acumularea in corp a diversilor poluanti, de la pesticidele, solventii, detergentii si colorantii cu care venim in contact si pana la aliajele metalice dentare sau oalele de gatit din otel, inox, cupru sau aluminiu si care elibereaza zi de zi metalele respective (nichel, crom, cositor, cadmiu, fier, plumb, mercur, zinc s.a.) in mancarea gatita pe care o ingeram. Carte de vizita - Assoc.Prof.Dr. John Ionescu John Ionescu este un biochimist si imunolog de origine romana, stabilit de circa 30 de ani in Germania, unde a fondat Clinica Speciala Neukirchen din Bavaria, o clinica de medicina integrativa specializata in tratarea celor mai dificile boli alergice, dermatologice si de mediu.

acum 48 luni (16 Jan 2017)

John Ionescu, director stiintific si fondator al "Clinicii Speciale Neukirchen", (Germania), profesor asociat de medicina nutritionala la "Donau Universitat Krems" (Austria) si profesor asociat de medicina integrativa si dermatologie oncologica la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, a fost prezent, in noiembrie 2016, la Cluj-Napoca, la a VI-a editie a Conferintei Internationale "Nutritia - Medicina viitorului", organizata de Asociatia Nutritie si Sanatate, impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca. Am fost bucuros sa constat ca si in Romania s-au facut primii pasi in promovarea acestei discipline, ma refer in special la Nutritia Functionala si Nutritia Medicala, care este o ramura deosebit de importanta in managementul bolilor cronice. Din pacate, aceasta linie de dezvoltare este foarte recenta si ca atare pot sa spun, din experienta de 30 ani pe care o am in acest domeniu, ca terapiile clasice in bolile cardio-vasculare, in bolile alergice si dermatologice, in bolile autoimune si in bolile neoplazice nu au benficiat pana de curand de acest ajutor de mare valoare al nutritiei functionale, nici in Romania si nici pe plan european, referindu-ma aici la curricullum-ul institutiilor de educatie medicala din tara si din comunitatea europeana.

In ultimii ani, constatam atat in UE, cat si in Romania ca incet-incet sub presiunea pacientilor si prin aparitia unui mare numar de suplimente alimentare, initial pe piata americana si ulterior pe piata europeana, interesul pentru acest fel de medicina nutritionala a crescut enorm. Ca atare, efectul pe care-l observam la ora actuala prin aparitia primelor scoli sau catedre de medicina functionala si de nutritie atasate facultatilor de farmacie sau medicina, cum e si cazul Romaniei, este urmarea cererii masive din partea pacientilor, nimic altceva. Am fost bucuros sa constat ca si la Cluj putem vorbi de o nutritie functionala si, respectiv, de o nutritie medi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro