Profesor de canto pedofil, eliberat din inchisoare pentru purtare exemplara. Cele doua victime, fetite de 6 ani, nu au primit decat un sfert din daunele morale

Profesor de canto pedofil, eliberat din inchisoare pentru purtare exemplara. Cele doua victime, fetite de 6 ani, nu au primit decat un sfert din daunele morale

Comportamentul exemplar a convins a doua instanta "Examinand motivele care au condus la respingerea cererii de liberare, cu precadere cele referitoare la neexecutarea unei perioade suficiente din pedeapsa totala, natura si gravitatea faptei pentru care a fost condamnat, data la care urmeaza sa expire perioada pedepsei, Tribunalul Vaslui apreciaza ca acestea nu pot justifica respingerea propunerii de liberare conditionata pentru urmatoarele motive : - desi condamnatul contestator se afla la a prima analiza in fata comisiei de specialitate caracterizarea efectuata la Penitenciarul Vaslui a aratat ca a prezinta o evolutie comportamentala predominant pozitiva, fiind in regimul semideschis de executare - condamnatul contestator nu a fost sanctionat disciplinar, a fost recompensat de 15 de ori, - condamnatul a participat la 76 de activitati si programe educative, a obtinut 676 de credite - condamnatul nu este cunoscut cu antecedente penale si nu a mai beneficiat de liberare conditionata - a achitat partial prejudiciul la care a fost obligat prin sentinta penala de condamnare - condamnatul a dat dovezi temeinice de indreptare si a beneficiat de suportul constant al familiei, prezinta perspective de reintegrare sociala", se mentioneaza in hotararea prin care Tribunalul Vaslui a decis liberarea lui Lucian Darie.

acum 74 luni (14 Jan 2018)

Cererea privind liberarea conditionata a profesorului Lucian Darie a fost judecata de magistratii din Vaslui, avand in vedere ca acesta a fost incarcerat in penitenciarul din acest oras.

Odata cu condamnarea la 5 ani si 2 luni inchisoare, profesorul de canto a fost obligat de instanta sa achite victimelor 10.000 de lei, respectiv 25.000 lei, cu titlul de daune morale.

In timpul detentiei, Lucian Darie a achitat doar un sffert din cuantumul daunelor morale stabilit de instanta, respetctiv 2.794 de lei unei fetite si 4.213 celei de-a doua.

Prima instanta s-a opus eliberarii

Darie a prezentat judecatorilor adeverinte de la Administratia Finantelor Publice Neamt, din care reiesea ca nu a realizat venituri pe anii 2016 si 2017.

"Instanta a retinut aceasta in contextul in care, persoana condamnata a avut pe perioada detentiei, conform inscrisurilor inaintate de Penitenciarul Vaslui, un rulaj de 26.634,96 lei, fapt ce demonstreaza ca ar fi putut achita integral macar prejudiciul la care a fost obligat catre una dintre partile civile, daca nu chiar catre ambele, motiv pentru care nu se poate concluziona ca aceasta nu a avut nicio posibilitate sa indeplineasca aceste obligatii, asa cum prevede textul de lege ca si exceptie in vederea acordarii liberarii conditionate", se arata in motivarea Judecatoriei Vaslui.

Astfel, magistratii Judecatoriei Vaslui au respins cererea de liberare conditionata si au reiterat un nou termen pentru formularea unei cereri de liberare dupa sase luni. In motivarea deciziei, judecatorii au invocat comportamentul exemplar avut de condamnat pe perioada detentiei, numarul mare de recomense primite primite urmare a implicarii in programele educative derulate de Penitenciarul Vaslui.

Comportamentul exemplar a convins a doua instanta

"Examinand motivele care au condus la respingerea cererii d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro