Profesor britanic de origine musulmana, umilit pe un aeroport din Suedia. Barbatului i-a fost interzis accesul in Statele Unite, fara nicio justificare. Ambasada SUA la Londra ramane tacuta

Unui profesor britanic de origine musulmană, care urma să efectueze o vizită in Statele Unite, alături de mai mulți elevi și colegi, i-a fost interzis accesul in țară, in ciuda faptului că un tribunal american a suspendat ordinul executiv al președintelui Donald Trump, prin care restricționa accesul anumitor categorii de cetățeni in SUA. Și ministrul de Externe, Boris Johnson, afirmase că Marea Britanie a primit asigurări de la Ambasada SUA că cetățenii cu pașaport britanic nu vor fi afectați, indiferent de țara in care s-au născut.

acum 33 luni (21 Feb 2017)

Unui profesor britanic de origine musulmană, care urma să efectueze o vizită in Statele Unite, alături de mai mulți elevi și colegi, i-a fost interzis accesul in țară, in ciuda faptului că un tribunal american a suspendat ordinul executiv al președintelui Donald Trump, prin care restricționa accesul anumitor categorii de cetățeni in SUA. Mai mult de atat, bărbatul nu deține dublă cetățenie, ceea ce face gestul autorităților și mai greu de ințeles, informează The Guardian.

In 16 februarie, Juhel Miah, insoțit de un grup de profesori și elevi, urma să plece spre New York de pe aeroportul din capitala Islandei, Reykjavik. Cand a ajuns in avion, insă, el a fost escortat de personalul de securitate spre ieșire, deși deținea documente care să ii permită accesul. Cand am ajuns in aeroport, mi s-a spus că am fost selectat, intamplător, pentru un control de securitate.

După aceea, el a fost dus la un hotel, unde a așteptat, timp de două ore, să se cazeze. Așternuturile aveau găuri, sub pat erau un sac de gunoi, lumina nu funcționa. M-am speriat in așa fel incat nu am putut dormi sau manca timp de două zile", a mai spus profesorul britanic.

In 20 februarie, profesorul s-a intors in Marea Britanie, iar angajatorul de la școală a trimis ambasadorului Statelor Unite in Marea Britanie, pentru a-i cere explicații legate de această situație, mai ales in condițiile in care Juhel Miah nu deține dublă cetățenie.

"Autoritățile locale ințeleg că domnului Miah i-a fost refuzat accesul in Statele Unite, deși avea o viză. Suntem ingroziți de tratamentul pe care l-a primit și cerem o explicație", a declarat un purtător de cuvant al Consiliului Neath Port Talbot.

Interdicția de călătorie impusă de președintele american Donald Trump a fost ridicată la inceputul lunii ianuarie.

Consiliul Neath Port Talbot a atras atenția că cetățenii britanici nu ar fi trebuis să fie... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro