Profesor batut de un elev la Iasi pentru amuzamentul colegilor. Directorul scolii: "Este un incident ca oricare altul"

Profesor batut de un elev la Iasi pentru amuzamentul colegilor. Directorul scolii:

Vinerea trecuta, pe holul Scolii Gimnaziale "Carmen Sylva" din Iasi, un elev a lovit cu palma un profesor in timpul unei pauze dintre ore. Daca nu a fost un act violent, de ce i se scade nota la purtare?Profesorul a fost indignat, dar nu a mai facut plangere.

acum 57 luni (3 Feb 2016)

Vinerea trecuta, pe holul Scolii Gimnaziale "Carmen Sylva" din Iasi, un elev a lovit cu palma un profesor in timpul unei pauze dintre ore.

Cadrul didactic a fost indignat, dar nu a depus plangere la politie, argumentand ca este un comportament specific adolescentilor. Totusi, la fata locului a ajuns un politist, care a stabilit dupa ce s-a uitat pe camere cine este elevul agresor.

"Politistul care a venit s-a uitat impreuna cu noi pe camere ca sa vad exact cine m-a lovit, nu am avut nici un moment insa in gand sa depun plangere la politie.

Incidentul de pe holul scolii a ajuns in atentia directorului unitatii de invatamant, care nu a considerat ca este nevoie de o ancheta disciplinara. De aceea, nici Inspectoratul Scolar Judetean nu a fost sesizat cu privire la incidentul petrecut la Scoala Gimnaziala "Carmen Sylva".

"Nu a fost nimeni lovit, nu facem nicio ancheta. Nu a fost un gest intentionat, ci o gluma, asa cum si mie mi-au pus guma pe scaun.

Potrivit reprezentantilor Uniunii sindicatelor libere din invatamantul preuniversitar iesean, cazurile de violenta in scoli nu sunt un fenomen, ci doar situatii izolate. Cu toate acestea, potrivit presedintelui USLIP, Laviniu Lacusta, cazurile nu trebuie ascunse sau minimalizate pentru a se lua masuri transparente.

"Acum cateva luni ne-am mai confruntat cu un caz, la Tibana, in care profesorul a fost lovit si chiar a avut nevoie de ingrijiri medicale. Sunta cazuri izolate, dar nu le putem accepta pentru ca ele arata ca invatamantul are o problema. Daca nu a fost un act violent, de ce i se scade nota la purtare?Profesorul a fost indignat, dar nu a mai facut plangere. Probabil conducerea scolii considera ca un astfel de accident este in trend cu timpurile", a declarat Laviniu Lacusta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro