Profesoara Olga Szel, care preda pianul de peste cinci decenii la Colegiul de Muzica "George Enescu", este sarbatorita, la 75 de ani, la Ateneu

Profesoara Olga Szel, care preda pianul de peste cinci decenii la Colegiul de Muzica

Afisele fostilor elevi ai profesoarei Olga Szel, din clasa profesoarei de la Colegiul National "George Enescu" Un fost elev al profesoarei, Paul Coriolan Cartianu, unul dintre protagonistii concertului de duminica seara de la Ateneu, i-a facut un emotionat profil profesoarei sale, vorbind despre caldura si profesionalismul ei. In loc de biografie text de Paul Coriolan Cartianu "Cele cateva minute de mers pe jos pe strada Dionise Lupu dinspre Piata Lahovari devenisera un reper in viata mea de adolescent, pot spune chiar un ritual.

acum 40 luni (3 Nov 2017)

Pianistii invitati la concertul de duminica seara. de la Sala mica a Ateneului, sunt parte din generatiile de copii carora profesoara Olga Szel le-a deschis o cale si i-a ajutat sa isi gaseasca o cariera, sa isi puna in valoare harul si talentul. A fi profesor de pian presupune dincolo de mestesug o munca de suflet.

Un dascal adevarat de instrument muzical trebuie sa isi inteleaga discipolul

si sa il ajute in gasirea propriei cai de exprimare.

Profesoara de pian, Olga Szel (foto), este de peste cinci decenii la Colegiul National de Muzica "George Enescu", formand adevarate generatii de muzicieni.

- Paul Coriolan Cartianu, Masterand la Mozarteum University din Salzburg, cu numeroase premii la activ incepand din anul 2000, dintre care amintim- 2015 premiu la Festivalul International deMuzica de la Malta si Competitia de Pian.

- Alina Rotaru, masterand la Sweelinck Conservatorium Amsterdam, profesor de clavecin la University of the Arts in Bremen (Germania), a concertat in toate capitalele Europei, in Japonia, America de Sud si SUA.

Afisele fostilor elevi ai profesoarei Olga Szel, din clasa profesoarei de la Colegiul National "George Enescu"

Un fost elev al profesoarei, Paul Coriolan Cartianu, unul dintre protagonistii concertului de duminica seara de la Ateneu, i-a facut un emotionat profil profesoarei sale, vorbind despre caldura si profesionalismul ei.

In loc de biografie

text de Paul Coriolan Cartianu

"Cele cateva minute de mers pe jos pe strada Dionise Lupu dinspre Piata Lahovari devenisera un reper in viata mea de adolescent, pot spune chiar un ritual. Frumosii ani de liceu si-au datorat mult din farmecul lor profesoarei mele de pian si timpului petrecut in casa de la numarul 47.

Ma consider norocos ca am putut privi ora de pian ca pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro