Profesoara Carmen Iohannis isi cere drepturile salariale in instanta

Profesoara Carmen Iohannis isi cere drepturile salariale in instanta

Contactat de Adevarul, Marius Nistor, liderul Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" de care apartine si sindicatul de la Colegiul "Gheorghe Lazar", a explicat ca profesorii care nu erau membri de sindicat la momentul depunerii dosarului, nu aveau cum sa beneficieze de plata majorarilor salariale, castigata in instanta.

acum 62 luni (13 May 2015)

Intre timp, Sindicatul profesorilor din Colegiul Gheorghe Lazar din Sibiu a obtinut in instanta, in 2011, plata majorarilor salariale, insa masura nu i s-a aplicat si actualei prime doamne, deoarece nu este membra de sindicat.

Contactat de Adevarul, Marius Nistor, liderul Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" de care apartine si sindicatul de la Colegiul "Gheorghe Lazar", a explicat ca profesorii care nu erau membri de sindicat la momentul depunerii dosarului, nu aveau cum sa beneficieze de plata majorarilor salariale, castigata in instanta. Cand un sindicat actioneaza in instanta, depune un tabel la dosar cu numele membrilor de sindicat la vremea respectiva, iar daca ajung sa castige procesul, hotararea judecatoreasca face referire la membrii trecuti in acel tabel.

Proiect de lege pentru drepturile salariale ale profesorilor

Insa, atrage el atentia, in Parlament exista un proiect de lege care, daca va trece de Camera Depuatilor, care este camera decizionala, va reglementa situatia aceasta pentru toti profesorii care se afla in situatia profesoarei Carmen Iohannis. "Daca trece in forma aceasta, toti profesorii care nu au fost reprezentati de sindicate in astfel de procese vor primi din urma banii", a explicat Pop. Mai exact, proiectul de lege arata ca "personalului didactic din invatamantul de stat, caruia pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, nu i s-au acordat diferentele salariale pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011, i se platesc aceste drepturi esalonat, in transe trimestriale egale, pe o perioada de cinci ani". In motivare, initiatorii spun ca acest proiect de lege a fost gandit pentru a preveni orice discriminare a personalului didactic din invatamantul preuniversitar de stat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro