Profesoara care poate scapa cu viata doar cu plamani noi. "Daca toti ar dona cate un leu, as putea face transplantul"

Profesoara care poate scapa cu viata doar cu plamani noi.

Astfel, a parasit catedra de fizica-chimie de la Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari si a devenit fidela patului de spital.Carmen Oghinciuc a predat mai bine de 26 de ani si acum le cere ajutor colegilor de breasla, oamenilor de bine si tuturor celor care pot contribui la visul sau. Speriata de refuzurile pe care le-au primit pacientii romani pentru transplantul pulmonar si de sfarsitul tragic al unor bolnavi care nu au mai apucat sa faca operatia, Carmen Oghinciuc incerca sa stranga banii necesari transplantului, in jur de 120.000 de euro, printr-un apel umanitar.

acum 81 luni (9 Mar 2017)

Carmen Oghinciuc, o profesoara de chimie din Iasi pensionata pe caz de boala, le cere ajutor colegilor din tara. Ieseanca este diagnosticata cu fibroza pulmonara in stadiu avansat si are nevoie de un transplant de plamani pentru a supravietui.

Profesoara face un apel disperat catre oamenii de bine din tara, catre colegii sai si catre toti cei care vor sa intinda o mana de ajutor. Sa respire cu plamani sanatosi, sa nu mai fie dependenta 24 de ore din 24, sapte zile din sapte, de tubul de oxigen si sa se descurce singura.

In paralel, speriata de refuzurile pe care le-au primit alti pacienti romani de la spitalele europene, profesoara incearca sa stranga cei 120.000 de euro necesari interventiei printr-un apel umanitar."Eu nu am ce sa vand sa strang suma necesara. Ma gandesc totusi ca, daca vocea mea s-ar auzi la sindicat, la Ministerul Educatiei, si daca fiecare profesor din tara s-ar mobiliza si ar dona cate un leu, poate as reusi sa adun banii si sa plec direct la operatie", a aratat pacienta. In asteptare pentru un transplant de plamani

Carmen Lacramioara Oghinciuc este internata la Spitalul "Sfantul Sava" din Iasi, in sectia de paliative, de mai bine de un an. Dupa 180 de zile de concediu medical, pacienta a fost nevoita sa se pensioneze pe caz de boala. Astfel, a parasit catedra de fizica-chimie de la Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari si a devenit fidela patului de spital.Carmen Oghinciuc a predat mai bine de 26 de ani si acum le cere ajutor colegilor de breasla, oamenilor de bine si tuturor celor care pot contribui la visul sau.

"Vreau doar sa am posibilitatea sa fac transplantul de plamani. Timp de aproape 20 de ani, profesoara a reusit sa tina sub control boala, dar dupa o raceala din 2015 intreg organismul a avut de suferit. Acum, plamanii ii mai functioneaza doar in proportie de 20%, si nu se poate descurca fara tubul de oxigen si fara tratament. Adria... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro