Prof. dr. Cristian Serafinceanu: "Toata lumea se pricepe la nutritie ca la fotbal. E ceva incredibil"

Prof. dr. Cristian Serafinceanu:

Este de preferat o scadere mai lenta in greutate, dar care sa fie durabila si sa apara ca integrate intr-un stil de viata mai agreabil pentru pacient. medic de diabet, nutritie si boli metabolice la Institutul National de Diabet Paulescu din Bucuresti se declara exasperat de disponibilitatea romanilor de a da crezare tuturor informatiilor venite din surse nespecializate. Universitarul atrage atentia asupra faptului ca toate alimentele care exista si pe care omul le mananca de un milion de ani, mai mult sau mai putin, sunt importante si au rolul lor in alimentatie. Dieta trebuie sa fie personalizata Ipokratis Papadimitrakos, terapeut nutritionist, considera ca factorul cel mai important al eficacitatii unei diete este ca aceasta sa fie personalizata, adaptata la stare de sanatate, modul de viata, activitatea fizica si scopul individual.

acum 29 luni (11 Oct 2017)

Dieta de slabit aleasa dupa ureche poate avea efecte devastatoare asupra sanatatii, ducand chiar la decesul persoanei. "Nu sunt putini aceia care se apuca sa slabeasca de capul lor zeci de kilograme.

Care sunt riscurile unei astfel de manevre? "Scaderea brusca in greutate are riscul de a lua din nou in greutate, din cauza necoordonarii masurilor igienodietetice cu regimul normal de viata. Este de preferat o scadere mai lenta in greutate, dar care sa fie durabila si sa apara ca integrate intr-un stil de viata mai agreabil pentru pacient. Slabirea brusca poate determina modificari ca ale oricarui stres fizic si psihic intens, pana la lipotimii, pierderea cunostiintei, aritmii, tulburari neurovegetative si endocrine", mai spune cardiologul. medic de diabet, nutritie si boli metabolice la Institutul National de Diabet Paulescu din Bucuresti se declara exasperat de disponibilitatea romanilor de a da crezare tuturor informatiilor venite din surse nespecializate. Orice este sub greutatea ideala este un factor de risc pentru organism".

Acesta mai spune ca tot felul de nutritionisti improvizati aiuresc pacientii cu informatii gresite care nu au nicio legatura cu stiintele nutritiei, punand in pericol sanatatea naivilor care le dau crezare. O astfel de informatie gresita este excluderea painii din alimentatie

Un alt mit este cel al combinatiilor alimentare

"Razboiul impotriva painii este una din nenumaratele prostii vehiculate in media. E nociv si sa mananci prea multa paine si sa nu mananci paine. Painea este un aliment de baza". Daca nu e mancat excesiv sau de cei care au contraindicatie - cum sunt pacientii cu diabet zaharat.

Universitarul atrage atentia asupra faptului ca toate alimentele care exista si pe care omul le mananca de un milion de ani, mai mult sau mai putin, sunt importante si au rolul lor in alimentatie. "Ele nu trebuie nici excluse, nici ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro