Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: "Pana in 2020 vrem sa dispara virusul hepatitic C din Romania"

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel:

In decursul a 20 de ani de zile, Romania beneficia de aceste sisteme clasice de vindecare" "Au pacut mai multe studii in care s-a incercat sa se afle de ce anumiti pacienti raspund si altii nu la unele tratamente si s-a demonstrat ca totul depinde de constructia noastra, respectiv de incarcatura noastra genetica. Daca in terapia clasica, aveam efecte secundare: reducea numarul de trombocite, aparea riscul de sangerare, era scazuta hemoglobina, si atunci trebuia sa vii cu alta terapie ca sa creasca nivelul de hemoglobina, numarul de de celule albe, sa echilibreze numarul de trombocite, care insemna costuri suplimentare.

acum 58 luni (2 Feb 2015)

Cele mai noi si, potrivit specialistilor, cele mai eficiente tratamente pentru hepatita C sunt cele fara interferon, care au fost aprobate pentru comercializare pe piata europeana si care urmeaza sa ajunga si in Romania in aproximativ trei luni.

Ce presupun aceste tratamente, exista posibilitatea sa se vindece 100% boala, in ce mod difera de terapiile existente in prezent pentru hepatita C si cand vor avea acces propriu-zis romanii la ele? La toate aceste intrebari ne raspunde, la Adevarul Live de la ora 15.00, profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Prof.

Vom discuta, de asemenea, daca este sau nu eficient acest tip de tratament in cazul pacientilor la care s-a instalat deja ciroza hepatica. Evident, nu s-a ajuns la o concluzie de azi pe maine, ci in mai multi ani"

"Pana acum, foloseam tratamente care se folosea de mecanisme de aparare ale organismului, pentru a se bate cu virusul si a reusit sa-l scoata din organism. In decursul a 20 de ani de zile, Romania beneficia de aceste sisteme clasice de vindecare"

"Au pacut mai multe studii in care s-a incercat sa se afle de ce anumiti pacienti raspund si altii nu la unele tratamente si s-a demonstrat ca totul depinde de constructia noastra, respectiv de incarcatura noastra genetica. Astfel ca s-a descoperit o interleuchina 28B si care descrie trei tpuri de pacienti, CC, CT, respectiv TT, si, in functie de cum te-a lasat mama si tata, ai sanse sa raspunzi la acest tratament. Dar nu ne-am limitat doar la asta, astfel ca am inceput sa facem cercetari si la nivel de mapamond si o serie de companii au cercetat mai in profunzime si au vazut ce face acest virus, unde sta. Acest virus asta face: se foloseste de aceste mecanisme, de aceste bucatele mici si spune "hai ca stau si eu aici sa vad ce faci", ca un ucenic care sta langa mester. Iar ucenicul stim ca se baga si el in seama"

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro