Produse la moda pentru masa de Paste: oua de prepelita, de rata si de gasca

''Avem oua de toate marimile si pentru toate gusturile, oua de gaina pentru cei care vor o masa de traditionala de Paste, oua de rata care sunt apropiate ca marime de ouale de gaina, dar sunt mai tari si pot fi folosite de copiii care vor sa castige concursurile de ciocnit oua, oua de prepelita pentru cei care tin un anumit regim, dar si oua de gasca, acestea fiind cele mai mari, aproape cat zece oua de gaina si cu coaja cea mai tare.

acum 85 luni (13 Apr 2017)

In judetul Giurgiu, din piete pot fi achizitionate, ca de obicei, oua proaspete din gospodariile taranesti, dar o noutate in acest sezon o reprezinta ouale de gasca, informeaza joi Agerpres.

''Avem oua de toate marimile si pentru toate gusturile, oua de gaina pentru cei care vor o masa de traditionala de Paste, oua de rata care sunt apropiate ca marime de ouale de gaina, dar sunt mai tari si pot fi folosite de copiii care vor sa castige concursurile de ciocnit oua, oua de prepelita pentru cei care tin un anumit regim, dar si oua de gasca, acestea fiind cele mai mari, aproape cat zece oua de gaina si cu coaja cea mai tare. Acestea pot fi vopsite de gospodinele care doresc sa ii impresioneze pe musafirii care le calca pragul casei'', a explicat Gherghina, o comercianta de oua in varsta de 72 de ani.

Un ou de gaina poate fi achizitionat cu 50 sau 60 de bani, oul de rata este la 1, 2 lei, cele de prepelita se vand cu 40 de bani, iar un ou de gasca costa cinci lei.

''Eu am cumparat deja oua de gaina de la tarani pentru a le vopsi de Paste, unii am vazut ca intreaba de oua de prepelita sau de rata, in acest an am vazut pe tarabe si oua de gasca, cred ca voi cumpara si eu un ou de gasca pentru decor'', a declarat si o cumparatoare din Piata Centrala din municipiul Giurgiu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro