Produse alimentare "sanatoase" pe care este mai bine sa le eviti

Produse alimentare

"Business Insider" incearca sa demitizeze o serie de alimente sau produse prezentate drept solutii pentru o dieta sanatoasa. 2.Alimentele procesate avand "un continut scazut de grasime" si cele "fara grasimi" A devenit o obisnuinta pentru producatori sa aduca pe piata noi tipuri de mancare prezentate drept "fara grasimi" sau avand "un continut scazut de grasimi".

acum 95 luni (8 Sep 2014)

"Business Insider" incearca sa demitizeze o serie de alimente sau produse prezentate drept solutii pentru o dieta sanatoasa. Astfel, aduce in atentia publicului o serie de "alimente sanatoase" care, de fapt, iti pot face rau.

1.Sucurile "naturale" din comert

Nu pe toate produse pe care este scris suc natural cu X la suta pulpa de fructe, este spus adevarul. Pentru numeroase sucuri "naturale" nu sunt folosite deloc fructe, ci substante chimice avand gust de fructe, la care este adaugat o cantitate consistenta de zaharuri.

2.Alimentele procesate avand "un continut scazut de grasime" si cele "fara grasimi"

A devenit o obisnuinta pentru producatori sa aduca pe piata noi tipuri de mancare prezentate drept "fara grasimi" sau avand "un continut scazut de grasimi". Marea problema este ca in momentul in care sunt eliminate toate tipurile de grasimi, mancarea isi pierde gustul, iar unii din cei din industria alimentara aleg sa puna zahar in produse pentru a recapata un gust acceptabil.

3.Alimente ecologice procesate

Eticheta de aliment organic a fost promovata in ultimii ani. Dar ce ne face in momentul in care alimentele considerate "organice" nu au un proces de productie in care sa fie respectata o cale naturala. Un exemplu oferit de "Business Insider este al zaharului ecologica din trestie bruta care, de fapt, este 100% zaharul normal care se gaseste in orice magazin de produse alimentare.

4.Majoritate dressingurilor pentru salate

Clientii unui restaurant sau fast-food fac apel de cele mai multe ori la dressingurile pentru salate in incercarea de a o anumit gust produsului cumparat.

6.Bauturile revigorante pentru sportivi

Acest tip de bauturi contin electroliti si zahar care pot oferi un plus de energie, in anumite cazuri. Cu toate acestea, majoritatea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro