Producatorul roman de film Ada Solomon, noua presedinta executiva a European Women's Audiovisual Network

Producatorul roman de film Ada Solomon, noua presedinta executiva a European Women's Audiovisual Network

- selectat in peste 30 de festivaluri si premiat la Berlin 2015 cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, cu marele trofeu la IndieLisboa, cu premiul FIPRESCI la Jameson CineFest Miskolci, cu premiul publicului la Let's CEE Film Festival si Bayard d'Or la Festivalul de Film Francofon de la Namur, si "Inimi cicatrizate", recompensat intre altele cu premiul special al juriului la Locarno si Silver Astor - cel mai bun regizor la Mar del Plata Film Festival.

acum 12 luni (13 Feb 2018)

Intre obiectivele EWA se numara crearea unei comunitati puternice a profesionistelor din domeniu, care impartasesc experiente si se sustin reciproc, precum si promovarea vizibilitatii continutului audio-vizual realizat de femei, in general, si de membrele retelei, in mod particular.

Ada Solomon s-a implicat, de-a lungul anilor, in multe dintre activitatile EWA, precum moderarea dezbaterii "Gender Representation in European Films", in 2014, la Berlin, sustinerea unui masterclass la adunarea anuala a membrilor EWA din 2017, iar anul acesta, la Trieste, a participat la schema de mentorat pentru producatoarele de film aflate la inceput de drum.

A produs si coprodus peste 50 de filme, care insumat au primit peste 180 de premii la festivaluri din intreaga lume. Ada Solomon a coprodus filme in mai mult de 15 tari din Europa, iar peliculele la care a lucrat au fost vandute in peste 50 de teritorii.

De numele Adei se leaga scurtmetraje multi-premiate realizate de Cristian Nemescu ("Marilena de la P7") si Radu Jude ("Lampa cu caciula"), lungmetrajele de debut ale lui Radu Jude ("Cea mai fericita fata din lume"), Razvan Radulescu ("Felicia, inainte de toate") si Paul Negoescu ("O luna in Thailanda"), si documentare realizate de Alexandru Solomon ("Kapitalism, reteta noastra secreta", "Cold Waves - Razboi pe calea undelor" si "Ouale lui Tarzan"- foto:jos).

Ada Solomon este producatorul lungmetrajului "Din dragoste cu cele mai bune intentii", semnat de Adrian Sitaru, dublu premiat la Festivalul International de la Locarno 2011, precum si al filmelor lui Radu Jude "Toata lumea din familia noastra", castigatorul premiului Heart of Sarajevo 2012, al marelui premiu Bayard d'Or si al premiul pentru cel mai bun actor la Namur IFF, al marelui premiu CinEast IFF, "Aferim!" - selectat in peste 30 de festivaluri si premiat la Berlin 2015 cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, cu mar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro