Producatorii de tigari, atac dur la adresa Organizatiei Mondiale a Sanatatii. JTI: OMS "s-a rupt de realitatile lumii inconjuratoare" si "a creat o cultura a cenzurii si a excluderii"

Eliberarea fostului prefect al Iasiului, Radu Vasile Prisacaru, si a complicilor sai, Flavius Ionita, fost director ADS Iasi, a omului de afaceri Cristian Maftei si a avocatului Toni Baltag a provocat o adevarata explozie de bucurie in filiala PNL Iasi. Este vorba despre faptul ca solicitarea de prelungire a mandatelor de arestare preventiva a fost semnata de procurorul sef de sectie, si nu de cei care s-au ocupat de anchetarea acestui caz.

acum 47 luni (28 May 2017)

Eliberarea fostului prefect al Iasiului, Radu Vasile Prisacaru, si a complicilor sai, Flavius Ionita, fost director ADS Iasi, a omului de afaceri Cristian Maftei si a avocatului Toni Baltag a provocat o adevarata explozie de bucurie in filiala PNL Iasi. "Prin aceasta decizie a Curtii de Apel Bucuresti s-a aratat ca mai exista putina ratiune. Eu stiam ca pana la Raportul de tara nu li se va da drumul. Brusc, Radu Prisacaru nu mai este atat de corupt dupa anuntarea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Justitia s-a facut de ras arestand patru oameni fara dovezi clare", a declarat deputatul Relu Fenechiu, presedintele PNL Iasi. Declaratiile date acum de Relu Fenechiu se bat cap in cap cu aprecierile acestuia facute imediat dupa arestarea prefectului de Iasi. Ieri dimineata, Radu Vasile Prisacaru a fost primit cu urale de familia care-l astepta in fata casei. Nu a avut ocazia sa-l vada pe Mark (fiul lui Radu Prisacaru - n.r.) in prima lui zi de scoala. Eliberarea lotului Prisacaru s-a produs din cauza unui viciu de procedura. Potrivit aparatorilor din dosarul "Mita la Prefectura", procurorii DNA nu au respectat noile prevederi ale Codului de Procedura Penala, ci au mers pe varianta veche. Este vorba despre faptul ca solicitarea de prelungire a mandatelor de arestare preventiva a fost semnata de procurorul sef de sectie, si nu de cei care s-au ocupat de anchetarea acestui caz. Alte instante au admis cererile noastre", a precizat Lidia Saplacan, purtator de cuvant al DNA Bucuresti.

Lotul Prisacaru, eliberat cu mare fast

Fostul prefect de Iasi, Radu Prisacaru, arestat preventiv si acuzat de luare de mita, a fost eliberat din arestul Directiei de Cercetari Penale ieri, la ora 24.00, dupa ce primul mandat de arestare emis pe numele sau a expirat. Curtea de Apel Bucuresti a refuzat sa confirme, la sfarsitul saptamanii trecute, decizia instantei inferioare de a prelungi mandatul de arestare preventiva. Aceeasi decizie a fost luata de magistratii Curtii ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro