Procurorul Mircea Negulescu si-a dat demisia din magistratura

Mircea Negulescu a lucrat in ultimii ani in cadrul DNA Ploiesti, dupa ce anterior a activat ca procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, cea mai importanta unitate de parchet din judetul Prahova. Astfel, el este procurorul care a anchetat si a facut rechizitoriul in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproximativ 35 de milioane de euro, in care au fost trimisi in judecata fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu, numerosi oameni de afaceri ale caror firme au avut in ultimii ani contracte importante cu Consiliul Judetean Prahova, dar si Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova.

acum 84 luni (18 Feb 2017)

Mircea Negulescu si-a depus, vineri seara, la CSM, demisia din magistratura. Plenul Consiliului urmeaza sa ia act de demisia magistratului in sedinta de saptamana viitoare.

Inainte ca Negulescu sa-si dea demisia, Inspectia Judiciara propusese CSM suspendarea din functie a procurorului, fost magistrat la DNA Ploiesti, transferat la Parchetul Judecatoriei Campina.

Consiliul Superior al Magistraturii a inregistrat vineri Nota Inspectiei Judiciare cu propunerea de suspendare din functie a lui Mircea Negulescu, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare.

Solicitarea Inspectiei Judiciare a fost facuta in baza articolului 52 alineatul 1 din Legea 317/2004, care prevede ca "pe durata procedurii disciplinare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare, daca exercitarea in continuare a functiei ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare sau daca procedura disciplinara este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei".

Tot joi, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de incetare a activitatii la DNA Ploiesti.

Inspectia Judiciara a fost sesizata dupa ce postul Romania TV a difuzat, marti, o inregistrare audio in care este redata o discutie intre doua persoane, una dintre acestea fiind prezentata drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti.

In inregistrare, procurorul Mircea Negulescu ar vorbi la telefon cu sotia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat intr-un dosar.

Mircea Negulescu a lucrat in ultimii ani in cadrul DNA Ploiesti, dupa ce anterior a activat ca procuror la Parchetul de pe langa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro