Procurorul general interimar: Ne-am sesizat din oficiu cu privire la ancheta referitoare la dezinfectantii din spitale

Procurorul general interimar: Ne-am sesizat din oficiu cu privire la ancheta referitoare la dezinfectantii din spitale

"Produsele Thor si Suprasept, destinate dezinfectiei suprafetelor si instrumentarului medical, sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii conform legislatiei in vigoare, in baza buletinelor de eficacitate depuse la dosar de compania producatoare", noteaza un comunicat al Hexi Pharma.

acum 85 luni (26 Apr 2016)

"In aceasta dimineata ne-am sesizat din oficiu cu privire la ancheta desfasurata de domnul Tolontan. Am sesizat Sectia de urmarire penala pentru constituirea unui dosar in aceasta cauza, fapt pentru care aduc multumiri mass-media pentru activitatea pe care o are", a declarat Licu, la sediul CSM. Mai mult, investigatia arata ca statul nu controleaza acesti dezinfectanti in laborator, nici macar in momentul in care le da avizul de comercializare.

De altfel, ancheta mai arata ca rapoarte oficiale ale Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, publicate in 2014, scot la iveala ca unele antiseptice care apartin companiei Hexi Pharma sunt neconforme. Tolontan se bazeaza in investigatia sa si pe o serie de documente interne ale fabricii mentionate, care a anuntat deja ca intentioneaza sa actioneze in instanta publicatia Gazeta Sporturilor, in care a aparut investigatia.

"Produsele Thor si Suprasept, destinate dezinfectiei suprafetelor si instrumentarului medical, sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii conform legislatiei in vigoare, in baza buletinelor de eficacitate depuse la dosar de compania producatoare", noteaza un comunicat al Hexi Pharma. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro