Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a cerut retragerea titlului de doctor. Care este motivul

Decizia vine in contextul in care, anul trecut, pe cand era procuror general adjunct, acesta a fost acuzat de presă că și-ar fi plagiat teza de plagiat "Corupția - risc major la adresa securității naționale", coordonată de fostul vicepremier Gabriel Oprea, la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazu", instituţie aflată in subordinea Serviciului Roman de Informaţii.

acum 55 luni (29 Mar 2016)

UPDATE: Purtătoarea de cuvant a Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, a declarat, marți, că in prezent nu există cadru legal explicit pentru a răspunde solicitării procurorului general interimar Bogdan Licu, privind retragerea titlului de doctor.

Procurorul general interimar al Romaniei Bogdan Licu a anunțat, marți, că a cerut retragerea titlului său de doctor, pe care l-a obținut in 2011. De asemenea, am trimis o inștiințare in acest sens și Academiei Naționale de Informații, unde am susținut lucrarea de doctorat.

Decizia vine in contextul in care, anul trecut, pe cand era procuror general adjunct, acesta a fost acuzat de presă că și-ar fi plagiat teza de plagiat "Corupția - risc major la adresa securității naționale", coordonată de fostul vicepremier Gabriel Oprea, la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazu", instituţie aflată in subordinea Serviciului Roman de Informaţii. "In urma unei analize făcute asupra lucrării, au fost identificate sursele de proveniență pentru mai bine de o jumatate din totalul celor 445 de pagini, conținut copiat ad litteram fără a fi fost citat cu respectarea normelor naționale și internaționale de citare in operele științifice.

Potrivit portalului, teza de doctorat a procurorului general intermar al Romaniei ar fi fost plagiată după cărți de specialitate, cursuri universitare, legi sau pagini de internet. "Procurorul Bogdan Licu iși incepe teza de doctorat cu o introducere in care se regăsesc primele pagini copiate. Capitolul I al tezei, «Considerații tehnico-metodologice privind infracțiunea de coruptie și criminalitatea organizată», este preluat din cartea «Vulnerabilități ale securității naționale.

Pe de altă parte, numele lui Bogdan Licu a apărut și intr-o plangere făcută impotriva lui Gabriel Oprea de către un medic militar, generalul Ioan Sarbu, fost şef al Direcţiei medicale din MApN. Acesta a depus plangerea l... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro