Procurorul general ii cere lui Iohannis sa sesizeze CCR cu Legea salarizarii: "Diferentele de salarizare sunt neconstitutionale"

Procurorul general ii cere lui Iohannis sa sesizeze CCR cu Legea salarizarii:

"Considerentele avute in vedere sunt prevederile constitutionale cu privire la Ministerul Public, componenta a autoritatii judecatoresti, precum si deciziile Curtii Constitutionale potrivit carora procurorii au, ca si judecatorii, statut constitutional de magistrati", arata Ministerul Public, intr-un comunicat de presa. Legea Salarizarii a trecut de forul decizional Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizarii, cu 188 de voturi "pentru", 28 de voturi "impotriva" si 47 de abtineri.

acum 64 luni (8 Jun 2017)

"Considerentele avute in vedere sunt prevederile constitutionale cu privire la Ministerul Public, componenta a autoritatii judecatoresti, precum si deciziile Curtii Constitutionale potrivit carora procurorii au, ca si judecatorii, statut constitutional de magistrati", arata Ministerul Public, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, prin deciziile anterioare, Curtea Constitutionala a statuat ca principiul egalitatii de drepturi presupune reglementarea si aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiectilor de drept aflati in situatii juridice similare. Asociatia Procurorilor din Romania, demers similar

Si Asociatia Procurorilor din Romania a solicitat astazi presedintelui, instantei supreme si Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea Legii salarizarii, intrucat prin adoptarea acestei legi se creeaza o diferenta de statut financiar intre procurori si judecatori. Procurorii sustin ca prin adoptarea legii in forma actuala "se incalca principiile stabile de normele constitutionale ceea ce poate genera o afectare importanta a sistemului judiciar in ansamblul sau".

Asociatia Procurorilor din Romania considera ca este incalcat principiul constitutional al legalitalii in fata legii, intrucat prin adoptarea acestei legi se creeaza o diferenta de statut financiar intre procurori si judecatori, subiecti constitutionali cu statut identic.

"Tinem sa subliniem ca prin deciziile sale Curtea Constitutionala a retinut ca principiul egalitatii de drepturi se traduce prin reglementarea si aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiectilor de drept aflati in situatii juridice similare. Legea Salarizarii a trecut de forul decizional

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizarii, cu 188 de voturi "pentru", 28 de voturi "impotriva" si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro