Procurorul general, despre OUG privind modificarea Codurilor penale: Pai cu trei ani maxim la abuz in serviciu ce o sa facem? O sa ne rada in nas infractorii

Din păcate asta este și eu sper din toată convingerea mea că vocea rațiunii va fi puternică și va izbandi pentru că nu este foarte complicat să iți dai seama de aceasta și Guvernul va proceda la retragerea acestei OUG, care nu numai că e jenantă, dar este vizibil neconstituțională, este un derapaj constituțional cum in Romania nu a mai avut loc", a precizat procurorul Augustin Lazăr, la ieșirea din sediul CSM. In 24 ianuarie, asociația Inițiativa Romania anunța că a depus un denunț penal impotriva lui Grindeanu și Iordache Executivul a adoptat, in ședința de marți, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

acum 82 luni (2 Feb 2017)

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri, că, după modificările aduse Codului penal, infractorii le vor "rade in nas".

"Observi că pedepsele sunt coborate sub un minim rezonabil pentru ca procurorii să poată lua măsurile care sunt prevăzute de lege. Spre exemplu, să poată cere o supraveghere tehnică ai nevoie de un maxim special rezonabil de pedeapsă pe care ți-l cere legea penală. Din păcate asta este și eu sper din toată convingerea mea că vocea rațiunii va fi puternică și va izbandi pentru că nu este foarte complicat să iți dai seama de aceasta și Guvernul va proceda la retragerea acestei OUG, care nu numai că e jenantă, dar este vizibil neconstituțională, este un derapaj constituțional cum in Romania nu a mai avut loc", a precizat procurorul Augustin Lazăr, la ieșirea din sediul CSM.

Cu privire la poziția Ministerului Justiției, potrivit căreia ancheta DNA este o imixtiune gravă in activitatea executivă, procurorul general a afirmat că "ncio anchetă nu este o imixtiune".

"Vă pot asigura că organele judiciare și Ministerul Public iși fac datoria in cadru legal, nicio anchetă nu este o imixtiune. Ori de cate ori există indicii rezonabile privind săvarșirea unei infracțiuni procurorul trebuie fără ezitare să le verifice și să afle adevărul", a spus Procurorul general.

Intrebat dacă la nivelul Parchetului General urmează să se ia in discuție o anchetă privind cele două ordonanțe, Lazăr a precizat că nu se pot face mai multe anchete privind aceeași "problemă".

Citiți și: Procurorul general Augustin Lazăr anunță că la DNA există un dosar legat de OUG adoptate de Guvern. In 24 ianuarie, asociația Inițiativa Romania anunța că a depus un denunț penal impotriva lui Grindeanu și Iordache

Executivul a adoptat, in ședința de marți, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro