Procurorul Emilian Eva, care a instrumentat dosarul ICA, RETINUT

In acelaşi interval, şi in baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, Eva Emilian a pretins şi primit de la Tesloianu T, la un preţ subevaluat, lucrarea "Peisaj mediteraneean", executată de R.NEGELLY, pentru care a plătit suma de 1.000 de lei, in loc de valoarea de piaţă de 2.000 de lei. Citește și: Procurorul Emilian Eva, sub control judiciar Potrivit documentelor de la dosar, Emilian Eva a achiziționat, in intervalul noiembrie 2014 — aprilie 2015, de la diverse persoane fizice, 94 de tablouri, unele semnate de pictori romani sau străini bine cotați pe piața de artă din Romania, pe care, in mod direct sau prin intermediari, le-a lăsat in custodie spre evaluare la Casa de licitație "ARA ART" din București.

acum 57 luni (9 Jul 2015)

Procurorul Emilian Eva, care a instrumentat dosarul ICA, a fost reținut de procurorii anticorupție pentru fals in declarații, joi dupa-amiaza. Unele opere de artă erau falsificate

Procurorul din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Iași a fost reținut pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia in scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite și fals in declaraţii, potrivit unui comunicat al DNA.

In perioada mai-iunie 2014, tatăl procurorului, Ludovic Eva, era internat in Spitalul Clinic de Urgenţă "Profesor dr.Nicolae Oblu" din Iaşi cand Emilian Eva i-a solicitat doctorului cardiolog Dan Tesloianu, care-i acorda tratamentul de specialitate tatălui său să depună toate diligenţele profesionale "ca să fie bine pentru toată lumea".

Ulterior acestei solicitări, in data de 16 iunie 2014, Eva Emilian a dispus printr-o ordonanţă clasarea unei cauze penale, respectiv renunţarea la urmărirea penală, față de medicul respectiv, cercetat sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de luare de mită, inşelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual, uz de fals. Soluţia a fost dispusă la un interval de patru zile de la data repartizării dosarului respectiv procurorului Eva Emilian şi privea instrumentarea activităţii infracţionale a doctorului Dan Nicolae Tesloianu desfăşurată in cursul anului 2011.

Astfel, la solicitările procurorului Eva Emilian in lunile decembrie 2014-martie 2015, Nicolae Dan Tesloianu i-a dat procurorului 52 de tablouri, respectiv 5 tablouri, iar acesta din urmă a intermediat tranzacţionarea tablourilor susmenţionate martorului Gabriel Mardarasevici percepand un comision de 13.000 de euro, respectiv 3.000 de euro. In acelaşi interval, şi in baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, Eva Emilian a pretins şi primit de la Tesloianu T, la un preţ subevaluat, lucrarea ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro