Procurorul Daniel Horodniceanu, propus pentru sefia DIICOT, va fi audiat luni de Consiliul Superior al Magistraturii

Procurorul Daniel Horodniceanu, propus pentru sefia DIICOT, va fi audiat luni de Consiliul Superior al Magistraturii

"In sedinta din data de 4 mai 2015, dupa parcurgerea activitatilor prevazute in procedura de avizare, analizarea proiectului de management si sustinerea interviului, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat - cu majoritate de voturi - propunerea ministrului Justitiei de numire a domnului Daniel-Constantin Horodniceanu, procuror sef al DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi, in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Sase candidati pentru sefia DIICOT Sase procurori au candidat pentru aceasta functie: Giorgiana Hosu, adjunctul procurorului sef al DIICOT, si cea care asigura interimatul postului de sef al institutiei, Nicolae Lupulescu, procuror militar sef adjunct sectie in cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, din Directia Nationala Anticoruptie, Adrian Gluga, procuror sef al DIICOT Craiova, Ioana-Bogdana Albani, procuror sef in cadrul Serviciului de prevenire si combatere a criminalitatii informatice, de la Structura centrala a DIICOT, Catalin Laurentiu Borcoman, seful DIICOT Brasov si Daniel-Constantin Horodniceanu, procurorul sef al DIICOT Iasi.

acum 66 luni (4 May 2015)

UPDATE Intrebat la iesirea din sediul CSM daca are o relatie de prietenie cu primarul din Iasi, Daniel Horodniceanu a raspuns ca nu il cunoaste personal. De asemenea, intrebat daca a luat parte la o intalnire cu Gheorghe Nichita la care ar fi luat parte si Liviu Dragnea, acesta a precizat ca nu a avut niciodata o intalnire cu primarul Iasului si cu Dragnea. Intrebat daca supravegheaza activitatea clanului Cordunenilor, avand in vedere ca in acest moment se afla la sefia DIICOT Iasi, acesta a spus ca supravegherea e data de un mandat emis de un judecator. Este un om de echipa, este un om care a stiut sa performeze de-a lungul timpului la DIICOT, a stiut sa atraga si sa mentina in jurul lui oameni care vor sa performeze si sunt absolut convins ca in afara de agenda DIICOT nu are nicio alta agenda", a spus ministrul Justitiei.

UPDATE Procurorul Daniel Horodniceanu a primit din partea CSM aviz pozitiv cu majoritate de voturi pentru ocuparea functiei de sef al DIICOT.

Avizul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va fi transmis marti la Ministerul Justitiei si va insoti propunerea ce va fi inaintata de ministrul Robert Cazanciuc presedintelui Klaus Iohannis, pentru numirea lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror-sef al DIICOT.

"In sedinta din data de 4 mai 2015, dupa parcurgerea activitatilor prevazute in procedura de avizare, analizarea proiectului de management si sustinerea interviului, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat - cu majoritate de voturi - propunerea ministrului Justitiei de numire a domnului Daniel-Constantin Horodniceanu, procuror sef al DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi, in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Propunerea pentru numirea domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu in functia de procuror sef al DIICOT a fost inaintata Consiliului Superior al Magistraturii de catre ministrul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro