Procurorii ii dau replica ministrului Tudorel Toader, care a sugerat ca au privilegii: Care privilegii?

Probabil ca se refera la faptul ca judecatorii si procurorii lucreaza cu mii de dosare in fiecare zi, la faptul ca volumul de munca datorat faptului ca Ministerul de Justitie nu a promovat pana acum o lege de reorganizare a hartii judiciare din Romania, sa desfiinteze acele instante mici si Parchete mici, care nu fac altceva decat sa consume resursa umana si bugetara absolut inutila.

acum 79 luni (29 Sep 2017)

Presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Bogdan Gabor, felicita CSM pentru avizul negativ pe care l-a emis, joi, asupra proiectului de modificare a legilor Justitiei, promovat de ministrul Tudorel Toader.

Bogdan Gabor a declarat la postul RFI ca procurorii nu se opun pachetului legislativ pentru a-si pastra privilegiile, asa cum sugereaza ministrul Tudorel Toader, ci pentru ca Executivul condus de Mihai Tudose vrea sa trimita Justitia inapoi in timp. Citeste si: Toader: Votul negativ dat de CSM exprima si dorinta de conservare a actualelor privilegii ale magistratilor Tudorel Toader, Tudorel Toader, a afirmat joi seara, la Antena 3 ca este convins ca votul negativ dat de plenul Consiliului Superior al Magistraturii proiectului de modificare a legilor justitiei exprima si dorinta de conservare a actualelor privilegii ale magistratilor.

"As vrea sa felicit CSM pentru mesajul extrem de ferm si hotarat dat ieri printr-un aviz negativ asupra intregului pachet legislativ propus de catre ministrul Justitiei.

Acesta l-a criticat, la RFI, pe ministrul Justitiei: "Este regretabil ca anumiti formatori de opinie incearca sa minimizeze sau sa duca in derizoriu acest mesaj foarte clar transmis de catre garantul independentei justitiei care este CSM, cu afirmatii care nu fac altceva decat sa transmita in randul opiniei publice o neincredere in unul dintre cele mai importante organisme ale statului roman, respectiv CSM".

Bogdan Gabor respinge afirmatiile lui Tudorel Toader privind privilegiile magistratilor: "In ceea ce priveste declaratia ministrului Justitiei, va marturisesc ca nici nu am cuvinte sa o calific si as fi rezervat sa o calific intr-un fel. Probabil ca se refera la faptul ca judecatorii si procurorii lucreaza cu mii de dosare in fiecare zi, la faptul ca volumul de munca datorat faptului ca Ministerul de Justitie nu a promovat pana acum o lege de reorganizare a hartii judiciare din Romania, sa desfiinteze acele instante ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro