Procurorii DNA fac joi perchezitii in Bistrita Nasaud, inclusiv la Directia Silvica

Procurorii DNA fac joi perchezitii in Bistrita Nasaud, inclusiv la Directia Silvica

De altfel, spun sursele judiciare, "in perioada 2009 - 2014, Directia Silvica Bistrita - Nasaud a fost singura directie silvica din cadrul Regiei Nationale a Padurilor Romsilva ce a beneficiat de suplimentarea cotei de taiere de la alte directii silvice din tara, in baza unor hotarari luate in cadrul Consiliilor de Administratie al Regiei Nationala a Padurilor Romsilva coordonate succesiv de Florian Munteanu, Valerian Solovastru si Adam Craciunescu". In acest sens, din verificarile efectuate de Corpul de control al primului - ministru rezulta ca din volumul total de masa lemnoasa de 257.500 metri cubi ce a fost alocat Directiei Silvice Bistrita Nasaud de la alte directii silvice, in perioada 2009 - 2012, un volum de 169.000 metri cubi, reprezentand 65,63%, a fost alocat de la Directia Silvica Suceava, restul provenind de la directiile silvice Mures (16,5%), Neamt (13,2) si Maramures (4,66%).

acum 88 luni (14 May 2015)

Procurorii DNA fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2009-2014. Potrivit unor surse judiciare, membrii Consiliului de Administratie al RNP Romsilva, ar fi permis alocarea pentru Directia Silvica (DS) Bistrita - Nasaud, in cursul anului 2013, a cotei suplimentare de material lemnos din cota D.S. De altfel, spun sursele judiciare, "in perioada 2009 - 2014, Directia Silvica Bistrita - Nasaud a fost singura directie silvica din cadrul Regiei Nationale a Padurilor Romsilva ce a beneficiat de suplimentarea cotei de taiere de la alte directii silvice din tara, in baza unor hotarari luate in cadrul Consiliilor de Administratie al Regiei Nationala a Padurilor Romsilva coordonate succesiv de Florian Munteanu, Valerian Solovastru si Adam Craciunescu".

Mai exact, in perioada 2009 - 2012, Romsilva ar fi alocat Directiei Silvice Bistrita - Nasaud spre recoltare si valorificare, masa lemnoasa atat din fondul forestier proprietate publica a statului administrat de catre aceasta entitate, cat si din cel administrat de alte directii silvice - Directia Silvica Maramures, Directia Silvica Mures, Directia Silvica Neamt, Directia Silvica Suceava. "Solicitarile de suplimentare a masei lemnoase, pe raza altor judete transmise de catre Directia Silvica Bistrita - Nasaud catre Regia Nationala a Padurilor Romsilva , in perioada 2009 - 2012, ar fi fost motivate de Gheorghe Ivan invocandu-se resursele limitate de fond forestier aflat in administrarea Directiei Silvice Bistrita - Nasaud, insuficiente pentru realizarea indicatorilor avuti in vedere la intocmirea bugetelor anuale de venituri si cheltuieli", mai arata sursele citate. In acest sens, din verificarile efectuate de Corpul de control al primului - ministru rezulta ca din volumul total de masa lemnoasa de 257.500 metri cubi ce a fost alocat Directiei Silvice Bistrita Nasaud de la alte directii silvice, in perioada ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro