Procurorii DNA au cerut pedepse orientate spre maxim in cazul "Microsoft". Martor: "Am carat milioane de dolari in genti ieftine de sport"

Procurorii DNA au cerut pedepse orientate spre maxim in cazul

UPDATE Dorin Dorin Cocos, Gheorghe Stefan si Nicolae Dumitru se afla in custodia politistilor dupa ce, luni, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, definitiv, majorarea pedepselor primite pe fond. Sandu: "El are impunitate, iar eu merg la puscarie" Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu a declarat, la finalul sedintei de judecata, ca in dosarul "Microsoft", Claudiu Florica, care a preluat 150 de milioane de dolari, are impunitate, in timp ce el, care a recuperat 27 de milioane de dolari, merge la puscarie. Acuzatiile DNA In dosarul "Microsoft", fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu este acuzat de luare de mita si spalare de bani, iar Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan, de trafic de influenta si spalare de bani. In 24 martie, instanta de fond de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, formata din judecatoarele Maricela Cobzariu, Simona Cirnaru si Leontina Serban, i-a condamnat pe fostul primar al municipiului Piatra Neamt Gheorghe Stefan la trei ani de inchisoare cu executare, pe fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si pe omul de afaceri Dorin Cocos la cate doi ani de inchisoare cu executare si pe Nicolae Dumitru la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare. Astfel, judecatorii au dispus confiscarea de la Gheorghe Stefan a sumei de 3,9 milioane de euro, de la Dorin Cocos 3,7 milioane de euro, de la Gabriel Sandu 2,2 milioane de euro si de la Nicolae Dumitru un milion de euro, suma totala fiind cu aproape sase milioane de euro mai mica decat cea ceruta de procurorii DNA. Acestia cerusera instantei sa dispuna confiscarea a peste 16 milioane de euro, pentru recuperarea prejudiciului produs de cei patru inculpati, respectiv cate doua milioane de euro de la Cocos si Sandu, 7,5 milioane de dolari si doua milioane de euro de la Nicolae Dumitru, precum si patru milioane de euro de la Gheorghe Stefan.

acum 44 luni (3 Oct 2016)

UPDATE Dorin Dorin Cocos, Gheorghe Stefan si Nicolae Dumitru se afla in custodia politistilor dupa ce, luni, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, definitiv, majorarea pedepselor primite pe fond. In momentul in care s-a predat politistilor, Gheorghe Stefan a spus ca, in afacerea Microsoft sunt peste o suta de oameni implicati iar "adevaratii hoti au baut sampanie in Bamboo".

Dorin Cocos s-a predat primul la Politia Capitalei si urmeaza ca politistii Serviciului de Investigatii Criminale, Biroul de Urmariri sa il transporte la Penitenciarul Bucuresti - Rahova unde va intra intr-o perioada de 21 de zile de carantina. La finalul acestei perioade se va stabili daca va fi incadrat intr-un regim de detentie de maxima siguranta, semideschis sau deschis.

La scurt timp s-au predat si omul de afaceri Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan la Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov. (...) Daca eu eram condamnat pentru ca am acceptat banii pentru partid era o condamnare corecta pentru trafic de influenta politica. Sa stiti ca in dosarul asta sunt o suta de implicati! Va spun, sunt frustrat ca adevaratii hoti, care au furat banii din Microsoft, sunt liberi si au baut sampanii in Bamboo", a spus Gheorghe Stefan in momentul in care s-a predat la Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov.

Gabriel Sandu, potrivit unor surse judiciare a anuntat politia ca urmeaza sa se predea la Inspectoratul de Politie al Judetului Prahova. La ora transmiterii acestei stiri, mandatul dispus de instanta suprema nu fusese pus in executare de politisti. Sentintele finale

Astfel, omul de afaceri Dumitru Nicolae a fost condamnat la 2,4 ani de inchisoare cu executare.

La randul lui, fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in conditiile in care pe fond primise doi ani de inchisoare cu executare, iar fostul primar de la Neamt Gheor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro