Procurorii DIICOT: Copiii din reportajul The Sun nu au fost exploatati. Dosarul va fi clasat

Procurorii DIICOT: Copiii din reportajul The Sun nu au fost exploatati. Dosarul va fi clasat

Pe 23 noiembrie 2016, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a inceput urmarirea penala in rem, pentru fapta de trafic de minori, in sensul exploatarii prin munca fortata, in cazul copiilor folositi la ambalarea jucariilor din ouale Kinder. El a precizat ca ITM a facut controale la cele doua firme in 2014 si, respectiv, 2015, iar atunci acestea nu aveau contracte de munca la domiciliu si nici nu au fost semnalate situatii de minori prezenti la munca. La asamblarea oualor Kinder participa Timea (30 de ani) alaturi de sotul ei Christian (41 de ani), precum si de copiii Patrick (11 ani) si Hannah (6 ani), sustin jurnalistii de la The Sun.

acum 65 luni (20 Dec 2016)

Pana la sfarsitul anului, dosarul care ii priveste pe parintii care si-ar fi folosit copiii la ambalarea jucariilor Kinder se va inchide, deoarece nu exista indicii ca minorii au fost exploatati.

"Copiii nu au absente la scoala, sunt ingrijiti si nu s-au descoperit dovezi ca minorii au fost exploatati de catre familiile lor", a declarat, marti, un procuror din cadrul DIICOT.

Pe 23 noiembrie 2016, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a inceput urmarirea penala in rem, pentru fapta de trafic de minori, in sensul exploatarii prin munca fortata, in cazul copiilor folositi la ambalarea jucariilor din ouale Kinder.

Timea Jurj, femeia din Satu Mare care si-ar folosi copiii pentru a ambala jucarii din oua Kinder, a declarat, dupa ce cotidianul britanic The Sun a publicat un articol pe aceasta tema, ca totul este o inscenare si ca i s-ar fi promis ca sotul sau va primi un loc de munca in Marea Britanie.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Satu Mare si Inspectoratul Teritorial de Munca au facut anchete in cazul familiei care si-ar folosi copiii pentru a asambla jucarii din oua Kinder si a celor doua firme care i-ar plati pe parintii acestora, in urma articolului publicat in cotidianul britanic The Sun.

Directorul general al DGASPC Satu Mare, Mariana Dragos, a declarat ca institutia s-a autosesizat, in urma articolului publicat in cotidianul The Sun, pentru a vedea daca faptele prezentate sunt reale, daca acei copiii au fost supusi la diverse forme de abuz si le-au fost periclitate dreptul la viata si la educatie.

Si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Satu Mare a declansat controale la firmele Romexera si Prolegic, ale caror nume apar in materialul cotidianului The Sun.

Ioan Flore, de la ITM Satu Mare, a declarat ca echipe de control fac verificari la cele doua firme. El a precizat ca ITM a facut controale la cele doua firme in 20... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro