Procurorii au cerut pedeapsa maxima pentru Alina Bica in dosarul retrocedarilor frauduloase de la ANRP

Procurorii au cerut pedeapsa maxima pentru Alina Bica in dosarul retrocedarilor frauduloase de la ANRP

La ultimul termen al din dosarul retrocedarilor frauduloase de la ANRP, procurorii au cerut pedepse cu inchisoarea orientate catre maximul prevazut de lege si pentru membrii comisiei ANRP, la fel ca si pentru omul de afaceri Gheorghe Stelian, cel care, potrivit acuzatiilor, ar fi beneficiat de o despagubire supraevaluata cu peste 60 de milioane de euro. In ceea ce-i priveste pe Dorin Cocos, acuzat de trafic de influenta, dare de mita si complicitate la dare de mita, si a fiului acestuia Alin Cocos, acuzat de complicitate la dare de mita, procurorul de caz a cerut pedepse mai mici, cerand instantei sa tina cont atat pentru faptul ca acestia si-au recunoscut faptele de care sunt acuzati, iar in cazul lui Alin Cocos, si pentru ca a dat un denunt intr-un alt dosar.

acum 72 luni (16 May 2018)

La ultimul termen al din dosarul retrocedarilor frauduloase de la ANRP, procurorii au cerut pedepse cu inchisoarea orientate catre maximul prevazut de lege si pentru membrii comisiei ANRP, la fel ca si pentru omul de afaceri Gheorghe Stelian, cel care, potrivit acuzatiilor, ar fi beneficiat de o despagubire supraevaluata cu peste 60 de milioane de euro. In ceea ce-i priveste pe Dorin Cocos, acuzat de trafic de influenta, dare de mita si complicitate la dare de mita, si a fiului acestuia Alin Cocos, acuzat de complicitate la dare de mita, procurorul de caz a cerut pedepse mai mici, cerand instantei sa tina cont atat pentru faptul ca acestia si-au recunoscut faptele de care sunt acuzati, iar in cazul lui Alin Cocos, si pentru ca a dat un denunt intr-un alt dosar. Acesta a invocat mai multe motive care sa justifice absenta clientei sale de la audieri, de la motive de sanatate la invocarea statutului de refugiat politic. Judecatorii de la Curtea Suprema au respins toate aceste cereri considerand ca documentele depuse de avocatul fostei sefe DIICOT nu dovedeau imposibilitatea acesteia de a se prezenta la proces si nici ca ar beneficia de statutul de refugiat.

In dosarul ANRP, Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta a Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica ar fi dispus-o la 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala. In decembrie 2014, Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, a fost trimisa in judecata in dosarul despagubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro