Procurorii au aflat cum functiona aparatul de propaganda al Elenei Udrea

Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii condus de Elena Udrea, le-a confirmat anchetatorilor ca ar fi primit de la Adrian Gardean o geanta cu suma de 900.000 de euro in toamna lui 2011, dar ca nu a vazut daca banii chiar erau in respectiva geanta. "In realitate, cei «10.000 de euro lunar» au fost doar o singura data - in campania de la localele din 2012, cand PDL Bucuresti a avut un candidat pentru Primaria Generala, 6 candidati pentru primariile de sector, 55 de candidati pentru Consiliul General si 6x33 de candidati pentru consiliile locale ale celor sase sectoare.

acum 61 luni (22 Mar 2015)

Inculpatii din dosarul "Gala Bute" au recunoscut ca Elena Udrea platea 10.000 euro lunar unei echipe care distribuia mesaje pozitive despre ea pe internet.

Geanta cu o mita in valoare de 900.000 de euro pe care omul de afaceri Adrian Gardean i-ar fi dat-o Elenei Udrea, pentru a primi contracte din fonduri publice, a fost unul dintre principalele subiecte ale confruntarii dintre aceasta din urma si denuntatorii sai din dosarul "Gala Bute", care a avut loc la finele saptamanii trecute la DNA.

Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii condus de Elena Udrea, le-a confirmat anchetatorilor ca ar fi primit de la Adrian Gardean o geanta cu suma de 900.000 de euro in toamna lui 2011, dar ca nu a vazut daca banii chiar erau in respectiva geanta. Fosta mana dreapta a ministrei a precizat ca omul de afaceri i-a explicat ca, de asemenea, va incheia un contract de publicitate cu firma lui Rudel Obreja, arestat preventiv in acest dosar, pentru sponsorizarea Galei Bute, in schimbul contractelor preferentiale pe care le-ar fi primit. "Era o geanta de culoare inchisa, cred ca neagra, detalii referitoare la sistemul de inchidere nu am retinut si nici nu am deschis-o, astfel incat nu stiu care era cupiura banilor. Marimea era apropiata de cea a unei genti diplomat", a raspuns Gheorge Nastasia, de fata cu Elena Udrea si procurorii DNA. Nu stiu, cred ca au trecut 5-10 minute", a replicat Gheorghe Nastasia, care le-a povestit procurorilor ca i-a transmis ministrei ca geanta provine de la Adrian Gardean, inclusiv despre ce suma de bani este vorba.

Bani la negru pentru postaci

Cu ocazia confruntarilor dintre Elena Udrea si fostii sai colaboratori, a iesit la iveala faptul ca deputata ar fi platit 10.000 de euro lunar pentru "postaci", persoane care sa plaseze la finalul articolelor online ale publicatiilor centrale mesaje favorabile politiciencei.

DNA a stabilit ca Tudor Breazu si Ana Maria Topoliceanu foloseau sumele obt... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro