Procurorii ancheteaza cum a ajuns baza "Cutezatorii" in administrarea lui Dinu Pescariu. Fostul jucator de tenis este citat astazi la DNA

Procurorii ancheteaza cum a ajuns baza

Se intampla dupa ce Guvernul a aprobat trecerea bazei sportive "Cutezatorii" din Sectorul 3 al Capitalei si a terenului aferent de 60 de hectare de la Ministerul Educatiei la Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS), potrivit unei hotarari de Guvern publicate in Monitorul Oficial. "Cutezatorii" avea in momentul inchiriei mai multe corpuri de cladire, amenajari teren de volei si fotbal si alte amenajari, suprafata totala a imobilelor fiind de 3.000 metri patrati, precum si un teren aferent de 60 de hectare.

acum 52 luni (10 Oct 2017)

Fostul tenismen, Dinu Pescariu este citat astazi la DNA intr-un nou dosar. Este vorba de o ancheta care vizeaza modul in care baza Cutezatorii a ajuns in administrarea sa cu ajutorul unor oficiali ai statului roman. El a declarat ca va ajunge la DNA dupa pranz, asistat de avocatul sau, dupa ce a fost citat de procurori pentru a da declaratii, potrivit Stirile Pro TV. Dinu Pescariu a fost unul dintre denntatorii principali din dosarul "Microsoft I" si este trimis in judecata in dosarul "Microsoft III"

Procurorii DNA au ridicat ieri documente de la baza sportiva a omului de afaceri pentru a vedea in ce conditii a fost trecuta din admnistrarea statului in cea privata, potrivit unor surse citate de Realitatea TV. Contactat de postul de televiziune, Dinu Pescariu nu a negat aceasta informatie.

Sursele citate au explicat ca sunt suspiciuni de coruptie si in legatura cu prelungirea duratei de administrare a acestei baze, decisa in anul 2009, apoi in 2013. Verificarile DNA au pornit de la un denunt al lui Dorin Cocos, iar maine ar urma sa aiba loc primele audieri.

"Sa cutezam sa vorbim despre o crima"

Jurnalistul Liviu Avram a descris intr-un editorial, Sa cutezam sa vorbim despre o crima: afacerea "Baza Sportiva Cutezatorii", cum a decurs aceasta afacere. Se intampla dupa ce Guvernul a aprobat trecerea bazei sportive "Cutezatorii" din Sectorul 3 al Capitalei si a terenului aferent de 60 de hectare de la Ministerul Educatiei la Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS), potrivit unei hotarari de Guvern publicate in Monitorul Oficial.

"Cutezatorii" avea in momentul inchiriei mai multe corpuri de cladire, amenajari teren de volei si fotbal si alte amenajari, suprafata totala a imobilelor fiind de 3.000 metri patrati, precum si un teren aferent de 60 de hectare. In 2003, baza sportiva Cutezatorii este trecuta de la ministeru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro