Procuror turc: CIA si FBI i-au instruit pe adeptii clericului Gulen

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA ar fi oferit training adepţilor clericului musulman Fethullah Gulen, autoexilat in SUA, afirmă un act de acuzare pregătit de către un procuror turc in legătură cu tentativa de puci eşuată de la 15 iulie din Turcia, a relatat joi cotidianul Hurriyet Daily News, citat de agenţia de presă a Macedoniei, MIA, informează Agerpres.

acum 76 luni (28 Jul 2016)

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA ar fi oferit training adepţilor clericului musulman Fethullah Gulen, autoexilat in SUA, afirmă un act de acuzare pregătit de către un procuror turc in legătură cu tentativa de puci eşuată de la 15 iulie din Turcia, a relatat joi cotidianul Hurriyet Daily News, citat de agenţia de presă a Macedoniei, MIA, informează Agerpres. Operaţiunile intreprinse de către procurori şi oficiali din domeniul securităţii in timpul procesului din 17 decembrie pot fi luate ca un bun exemplu pentru aceasta'', se afirmă in actul de acuzare pregătit de către Biroul Procurorul public din Edirne (oraş in Turcia europeană, fostul Adrianopol) şi acceptat de către Curtea Penală.

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, de guvernămant) susţine că Gulen a pus la cale tentativa de puci eşuată din 15 iulie şi că urmează să depună o cerere de extrădare a clericului din SUA. Cei din mişcarea Gulen care lucrează in instituţiile judiciare şi de securitate şi care au urmat pregătirea mai sus menţionată au preluat această sarcină şi au trecut la acţiune'', se mai spune in actul de acuzare, menţionează de asemenea agenţia turcă de presă Anadolu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro