Procuror DIICOT: "Alina Bica mi-a cerut sa interceptez trei oameni de afaceri. Nu intelegeam de ce imi spunea cum sa fac ancheta"

Procuror DIICOT:

Procurorul DIICOT Ionel Tudosan a povestit vineri, in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca in toamna lui 2014 a fost chemat de doua ori de Alina Bica, atunci cand aceasta era la conducerea Directiei, care i-a cerut sa intercepteze trei oameni de afaceri despre a caror activitate a fost informat de Biroul de Prevenire a Spalarii Banilor si printr-o sesizare a SRI. In decembrie 2014, fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost trimisa in judecata de DNA, fiind acuzata ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in Comisia pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

acum 44 luni (30 Sep 2016)

Procurorul DIICOT Ionel Tudosan a povestit vineri, in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca in toamna lui 2014 a fost chemat de doua ori de Alina Bica, atunci cand aceasta era la conducerea Directiei, care i-a cerut sa intercepteze trei oameni de afaceri despre a caror activitate a fost informat de Biroul de Prevenire a Spalarii Banilor si printr-o sesizare a SRI. Am discutat de doua ori cu ea, m-a chemat cu dosarul. I-am explicat ca nu am cu ce sa ma prezint in fata judecatorului pentru mandate de interceptare a convorbirilor telefonice. Nu intelegeam de ce imi indica cum sa fac ancheta in dosar", a aratat procurorul Tudosan in declaratia sa de martor, data in dosarul privind despagubirile de la ANRP acordate lui Gheorghe Stelian pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

El a arata ca dosarul era din 2013, il primise de la un coleg si privea posibile fapte de spalare de bani si tranzactii ilegale pe bursa in valoare de 22 milioane de lei.

Procurorul a mai povestit in fata instantei ca a chemat martori si i-a audiat pe unii dintre suspecti, moment in care Alina Bica i-a reprosat ca a "intepat" dosarul.

"La a doua intalnire, care a avut loc cu o zi inainte de a fi retinuta de DNA, procurorul-sef mi-a reprosat ca am "intepat" dosarul prin audierea persoanelor vizate de sesizare.

Oamenii de afaceri cercetati in respectivul dosar erau Valentin Visoiu, Gheorghe Daniel si Adrian Andrici. Terenul din Ghermanesti

Un alt martor audiat vineri in dosarul "ANRP 1", Mihai Gabriel Nicolae, a aratat cum a ajuns in posesia unui teren in localitatea Ghermanesti, judetul Ilfov, despre care procurorii DNA sustin ca ar fi ajuns in posesia Alinei Bica, fiind cumparat prin intermediari.

"Un prieten mi-a zis de terenul de pe malul lacului Snagov, teren ce urma sa fie cumparat impreuna cu Ionut Florin Mihailescu. Urma sa platesc 10.000 de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro