Procuror candidat la CSM, prins in flagrant cu MITA, retinut

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii a avizat cererea DNA de arestare a procurorului Stefan Crisu de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, prins in flagrant imediat dupa ce a luat mita un telefon mobil, in valoare de circa 1000 de euro, si echivalentul in lei a circa 2000 de euro. Procurorul Crisu Stefan a primit de la persoana denuntatoare, in contul "datoriei" de 3.000 de euro pretinse , un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro).

acum 105 luni (25 May 2015)

UPDATE:

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat cererea DNA de arestare a procurorului Stefan Crisu de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, prins in flagrant imediat dupa ce a luat mita un telefon mobil, in valoare de circa 1000 de euro, si echivalentul in lei a circa 2000 de euro.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti decide luni daca il aresteaza pe Crisu.

La ultimele alegeri pentru Consiliul Superior al Magistraturii, procurorul Crisu a candidat, fara succes, pentru un loc in CSM destinat procurorilor de la parchetele de pe langa tribunale. Stefan Crisu a fost purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Mita-mizilic, primita dupa doi ani de insistente

Potrivit DNA, in martie 2013, Stefan Crisu, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, a pretins, in mod direct si prin intermediar, de la un inculpat ( denuntator), un telefon marca Samsung Galaxy, in valoare de 600 de euro. Ulterior, a cerut suma de 3.000 de euro, pentru a-l ajuta, prin influenta la colegii de la DIICOT, sa-si recapete o masina, un Mercedes Tip CLS 350. Denuntatorul era inculpat in dosarul DIICOT, iar in cadrul procedurilor de perchezitii si pentru recuperarea preejudiciilor i-a fost ridicata masina.

Din 2013 si pana in prezent - sustine DNA - , procurorul Stefan Crisu a insistat telefonic sau prin persoane din diferite cercuri, direct sau prin intermediar, ca proprietarul Mercedesului sa-i plateasca "datoria".

Procurorul Crisu Stefan a primit de la persoana denuntatoare, in contul "datoriei" de 3.000 de euro pretinse , un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro). Este de neinteles ca s-a expus in plina campanie anticoruptie, ca a insistat peste doi ani sa primeasca mita, mizilic in comparatie cu sumele vehiculate in alte dosare, ech... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro