Procesul pentru matrita unica, gasita in Sarmizegetusa Regia. Tanara care a cerut recompensa va ajunge la interogatoriu

Procesul pentru matrita unica, gasita in Sarmizegetusa Regia. Tanara care a cerut recompensa va ajunge la interogatoriu

Tribunalul Hunedoara a decis, marti, interogarea tinerei care a cerut recompensa de 500.000 de lei pentru ca ar fi participat la descoperirea celebrei matrite din Sarmizegetusa Regia. Cand a vazut obiectul, Vladimir Brilinsky a luat legatura cu superiorii sai si cu diverse cadre universitare din domeniul istoriei si arheologiei, pentru a-i incunostinta despre descoperire", a sustinut Andreea Ciuciu, in cererea depusa initial la muzeu si apoi la Judecatoria Deva, care a ajuns in final, la Tribunalul Hunedoara.Versiunea Andreei Ciuciu despre descoperirea matritei antice prezinta diferente de cea relatata oficial de reprezentantii sitului UNESCO.

acum 26 luni (18 Apr 2017)

Tribunalul Hunedoara a decis, marti, interogarea tinerei care a cerut recompensa de 500.000 de lei pentru ca ar fi participat la descoperirea celebrei matrite din Sarmizegetusa Regia. Andreea Ciuciu, o tanara din Arad care spune ca ar fi participat la gasirea matritei antice a solicitat in instanta despagubiri de 500.000 de lei.

In solicitarea de despagubire depusa la tribunal, tanara a sustinut urmatoarele:

"La data de 23 iunie 2013, impreuna cu un grup de prieteni am vizitat vestigiile cetatii Sarmizegetusa Regia din Muntii Orastiei. Acest grup de prieteni era compus, pe langa subsemnata, din numitii Trufas Ioan, Robert Kurti, Gura Cristian si sotia acestuia si Radu Brilinsky si sotia acestuia. Facand o plimbare prin padurea din jurul cetatii, o persoana din grup a observat un arbore doborat de furtuna, smuls din pamant cu tot cu radacini. Din curiozitate si initial pe un fond de gluma, ne-am apropiat si am inceput sa dezgropam obiectul care se dovedea a fi unul unul din metal, dar niciunul dintre noi nu putea determina despre ce este vorba. Dandu-ne seama ca obiectul ar putea reprezenta un artefact antic, probabil dacic, avand in vedere locatia unde ne gaseam, l-am dezgropat de tot, l-am introdus in rucsacul unuia dintre cei din grup si l-am transportat la tatal lui Radu Brilinsky, unul dintre membrii grupului nostru. Cand a vazut obiectul, Vladimir Brilinsky a luat legatura cu superiorii sai si cu diverse cadre universitare din domeniul istoriei si arheologiei, pentru a-i incunostinta despre descoperire", a sustinut Andreea Ciuciu, in cererea depusa initial la muzeu si apoi la Judecatoria Deva, care a ajuns in final, la Tribunalul Hunedoara.Versiunea Andreei Ciuciu despre descoperirea matritei antice prezinta diferente de cea relatata oficial de reprezentantii sitului UNESCO.

Veche de circa doua milenii, matrita din bronz, cu o greutate de circa opt kilograme si o forma hexagonala, ar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro