Procesele initiate impotriva RCS&RDS ar putea falimenta compania

Procesele initiate impotriva RCS&RDS ar putea falimenta compania

Pe langa deja cunoscutele procese cu Antena Grup, RCS&RDS are o sumedenie de litigii in curs de solutionare cu Electrica Distributie Transilvania Nord, Centrul National al Cinematografiei si Grupul Intact Media, termenele pentru unele dintre acestea fiind in luna septembrie, dupa cum se arata intr-un raport al Digi Communications NV remis Bursei de Valori Bucuresti. Raportat la profitul de 16 milioane euro, realizat de Digi Communication NV in T2 din acest an, fata de pierderea de 6,5 mil euro din T2 din 2016, despagubirile de 150 mil euro, pierderea investitiilor si posibila amenda de la Concurenta inseamna enorm... Risca o amenda de pana la 10% din cifra de afaceri In februarie 2011, Consiliul Concurentei a initiat o investigatie pe piata telecomunicatiilor cu privire la tarifele de interconectare aplicate de toti operatorii de telecomunicatii.

acum 29 luni (17 Aug 2017)

Pe langa deja cunoscutele procese cu Antena Grup, RCS&RDS are o sumedenie de litigii in curs de solutionare cu Electrica Distributie Transilvania Nord, Centrul National al Cinematografiei si Grupul Intact Media, termenele pentru unele dintre acestea fiind in luna septembrie, dupa cum se arata intr-un raport al Digi Communications NV remis Bursei de Valori Bucuresti.

Potrivit acestuia, in urma solutionarii litigiului cu Electrica Distributie Transilvania Nord in privinta unui contract de concesiune dintre RCS&RDS si municipialitatea Oradea, compania ar putea pierde partial investitia in canalul de cabluri subterane.

Pe langa toate acestea, compania risca o amenda de pana la 10% din cifra sa de afaceri, in cazul in care nu respecta angajamentele asumate fata de Consiliul Concurentei, in urma investigatiei declansate cu privire la interconectarea cu piata telecomunicatiilor.

Raportat la profitul de 16 milioane euro, realizat de Digi Communication NV in T2 din acest an, fata de pierderea de 6,5 mil euro din T2 din 2016, despagubirile de 150 mil euro, pierderea investitiilor si posibila amenda de la Concurenta inseamna enorm... Centrul National al Cinematografiei a pretins penalitati de 1 milion euro Pe 19 aprilie 2016, Centrul National al Cinematografiei a dat in judecata RCS&RDS pretinzand plata unor drepturi si penalitati pentru intarziere in valoare de aproximativ 1,6 milioane euro.

Conform legii, Centrul National al Cinematografiei are dreptul, printre altele, sa colecteze 1% din venitul lunar obtinut de operatorii economici pentru retransmisia emisiunilor de televiziune prin cablu si satelit precum si prin transmisie digitala. Valoarea acestor penalitati este, potrivit informarii remise BVB, de aproximativ 1 milion de euro.

Pe 4 noiembrie 2016 Centrul National al Cinematografiei a depus in plus cerere de plata catre Tribunalul Bucuresti dar cu o valoare mai mica, de aproximativ 1,2 milioane euro.

"Societatea considera ca mare par... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro