Probleme la Finante? Ieri era programata publicarea executiei bugetare a anului trecut, insa aceasta intarzie sa apara

Probleme la Finante? Ieri era programata publicarea executiei bugetare a anului trecut, insa aceasta intarzie sa apara

"La capitolul venituri, (ministrul de Finante, Ionut, n.r.) Misa sta prost de tot si nu vrea sa-si piarda mandatul maine (astazi, n.r.) la CEX-ul PSD si de aceea intarzie sa iasa cu cifrele", este explicatia data de analistul Ionel Danca.

acum 73 luni (26 Jan 2018)

"La capitolul venituri, (ministrul de Finante, Ionut, n.r.) Misa sta prost de tot si nu vrea sa-si piarda mandatul maine (astazi, n.r.) la CEX-ul PSD si de aceea intarzie sa iasa cu cifrele", este explicatia data de analistul Ionel Danca. Dar, nu numai ca le lipsesc 3 miliarde de lei din gestiune, ponderea incasarilor in PIB, la finalul anului a scazut fata de programarea initiala cu 1,3% din PIB, de la 31,2% la 29,9%. Asta, in conditiile in care cresterea economica la 9 luni, de aproape 7%, indica un avans peste prognoza de la inceputul anului de 5,2%. Ponderea lor in PIB este mai mica atat fata de cat si-au programat dar si fata de 2016, ajungand la 16,6% fata de 17,9% in anul anterior".

Cele mai recente date furnizate de ministrul interimar Ionut Misa aratau ca Romania are un deficit bugetar, pe ESA, de 2,8% din PIB, in anul 2017, in timp ce deficitul pe cash este de 2,96% din PIB, ambele valori sub tintele prognozate initial.

Conform ultimelor date publicate de Finante, in primele 11 luni din 2017 deficitul bugetului general consolidat a urcat la 10,2 miliarde de lei, respectiv 1,21% din Produsul Intern Brut. Astfel, fata de primele 11 luni din 2016 deficitul bugetului general consolidat era aproape dublu, de la 5,5 miliarde de lei (0,72% din PIB) in perioada ianuarie - noiembrie 2016 la 10,2 miliarde de lei in aceeasi perioada din 2017. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro