Proba video. Cum saboteaza PSD validarea noilor consilierili generali USR

Proba video. Cum saboteaza PSD validarea noilor consilierili generali USR

Dintr-un video postat de cei de la USR pe pagina lor de Facebook se vede cum, in momentul in care s-a ajuns la validarea celor patru consilieri USR, Simona Popa, consilier general din partea PSD si membru al Comisiei de Validare, a parasit sala.

acum 84 luni (4 Apr 2017)

Asta s-a intamplat si la sedinta de consiliu de miercuri, 29 martie, cand, pe ultimele pozitii ale ordinii de zi, apareau si proiectele pentru validarea consilierilor USR.

Dintr-un video postat de cei de la USR pe pagina lor de Facebook se vede cum, in momentul in care s-a ajuns la validarea celor patru consilieri USR, Simona Popa, consilier general din partea PSD si membru al Comisiei de Validare, a parasit sala. Asta a dus la imposibilitatea aprobarii celor patru consilieri, iar USR ii acuza pe cei de la PSD ca, prin acest gest "incalca dreptul cetatenilor de a fi reprezentati asa cum au votat". "Conform legii, USR are dreptul la 15 consilieri generali, drept acordat de peste 140.000 de bucuresteni care ne-au votat, dar PSD, prin Simona Popa, incalca dreptul acestora de a fi reprezentati asa cum au votat", se arata in mesajul care a insotit filmuletul. Potrivit celor de la USR, s-a incercat numirea altor consilieri inca de la inceptul anului, insa majoritatea PSD-ALDE s-a opus prin diferite mijloace. Punerea proiectelor de hotarare pe ultimele locuri pe ordinea de zi, precum si faptul ca unii consilieri din Comisia de Validare parasesc sala inainte de asta, este o situatie care se tot repeta.

Dupa sedinta CGMB din 28.02.2017, cand s-a intamplat acelasi lucru ca la ultima sedinta, Roxana Wring, liderul de grup al consilierilor USR din Consiliu, a declarat ca va adresa instantei pentru solutionarea blocajului. De asemenea, consilierul a declarat ca tergiversarea validarii se datoreaza faptului ca se doreste "consolidarea majoritatii PSD-ALDE in Consiliul General, pentru a putea trece si proiectele care au nevoie de doua treimi".

"Nevalidarea celor 4 consilieri USR, plus faptul ca PMP nu a propus inca un consilier care sa il inlocuiasca pe Turcescu, inseamna ca numarul consilierilor in functie este 50, ceea ce reduce numarul necesar pentru aprobarea proiectelor de hotarare de patrimoniu la 33, in viziunea PSD", afirma Roxana Wring i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro