Priveghi la catafalcul alpinistei Dor Geta Popescu. Au fost prezenti familia si prietenii, mai putin tatal fetei

Priveghi la catafalcul alpinistei Dor Geta Popescu. Au fost prezenti familia si prietenii, mai putin tatal fetei

Sora Getei, Crina Coco Popescu si ea o alpinista de renume mondial a venit din Italia sa isi conduca sora pe ultimul drum. Salvatorii au adus de pe munte trupurile celor doi copii Echipele de salvamontisti si jandarmi montani au recuperat si adus la poalele Retezatului cele doua victime ale avalansei mortale din Masivul Retezat. Filmul avalansei mortale din Retezat, in care au cazut victime alpinistii Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi De la primele ore ale diminetii jandarmii montani si salvamontistii au pornit pe munte, spre locul unde se afla cele doua victime ale avalansei, Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi.

acum 26 luni (26 Apr 2017)

Sora Getei, Crina Coco Popescu si ea o alpinista de renume mondial a venit din Italia sa isi conduca sora pe ultimul drum. Cu ochii in lacrimi si cu fata impietrita de durere, Crina nu a spus spune decat cateva cuvinte. Tanara de 23 de ani a stat de vorba cu oamenii veniti sa isi ia ramas bun de la Dor Geta Popescu.

Ovidiu Popescu, tatal fetei nu a fost insa prezent nici la priveghiul din aceasta seara si nici ieri seara cand sicriul cu trupul Getei a ajuns la Rasnov. Barbatul s-a externat ieri de la Spitalul Municipal Hunedoara pe proprie raspundere pentru a fi prezent la funeralii. Potrivit unor apropiati ai familiei Ovidiu Popescu este la Rasnov, dar rana de la picior nu i-a permis sa se deplaseze la biserica.

In ultimele zile exista o dezbatere aprinsa care vizeaza modul in care Ovidiu Popescu a fortat limitele fiice sale care a reusit sa urce pe munti mai inalti de 5000 de metri. Alpinisti consacrati si salvatori montani il pun la zid pe Ovidiu Popescu si il acuza ca si-a dus fiica la moarte sigura cand a ales sa faca sambata ascensiunea din Retezat.

Priveghiul a avut loc la Biserica Sfantul Nicolae din Rasnov unde va avea loc si inmormantarea de miercuri. Suntem alaturi de familia care trece prin clipe de cosmar", a spus Elena Ivan, localnica. Tot ce pot sa spun este ca doar Dumnezeu poate sa judece si nu vreau sa ma gandesc la ce este in sufletul lui acum", a spus Ioan Mironica.

Ziua de miercuri va fi declarata zi de doliu la Rasnov, iar drapelul a fost deja coborat in berna la Primaria din oras. Dor Geta Popescu va primi si titlul de cetatean de onoare post mortem al orasului Rasnov.

Dor Geta Popescu si Erik Gulasci au murit sambata in avalansa din Retezat.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro