Prioritatile si armele Guvernului Ciolos

Ministrii au semnat declaratii de integritate Ministrii Cabinetului Ciolos au semnat pe proprie raspundere declaratii de integritate ce contin criterii clare propuse de 35 de organizatii nonguvernamentale, asumandu-si astfel ca nu sunt implicati in cazuri de coruptie, potrivit organizatiei "Romania Curata". Fiecare ministru si-a asumat prin semnarea declaratiei ca nu este implicat in comiterea de infractiuni sau cazuri de coruptie, nu a fost condamnat si nici nu este trimis in judecata pentru astfel de fapte, ca nu este si nu a fost implicat in obtinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate si nici in cazuri de conflict de interese.

acum 59 luni (23 Nov 2015)

Proaspat instalat la Palatul Victoria, premierul Dacian Ciolos a transmis un mesaj de avertisment catre politicieni: Parlamentul are mai multa legitimitate decat Guvernul, insa acesta are instrumentele de a impune schimbarile pe care clasa politica nu le vrea.

Premierul Dacian Ciolos incearca sa stabileasca principalele directii de actiune, dar si modalitatile de a le pune in practica. Ciolos a anuntat dupa o intalnire informala cu ministrii ca Guvernul lucreaza la un Plan de actiuni sectoriale, iar acest document va fi trimis Parlamentului alaturi de Bugetul de stat pentru 2016.

Pe zona ecomica, Grupul de lucru interministerial este coordonat de vicepremierul Costin Borc si urmeaza sa integreze reprezentanti ai mediului de afaceri si sa identifice cateva sectoare strategice a caror dezvoltare sa fie continuata programatic, indiferent de Guvern. Premierul a anuntat, intr-un interviu la postul public de radio, ca guvernul si-a propus sa adopte proiectul de buget pe anul 2016 "pe 10-11 decembrie", precizand ca ministrii "studiaza" daca majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor, adoptata in Parlament se inscrie in limita de deficit.

Avertismentul premierului

Cum se pot realiza aceste planuri in conditiile in care Guvernul Ciolos nu are in spate o majoritate parlamentara, consfintita printr-un protocol, si nu are garantia ca proiectele de legi pe care le trimite Legislativului vor fi adoptate? "Sper sa avem majoritate cand solicitam un vot pentru anumite legi, insa sunt constient de faptul ca Guvernul are anumite atributii si anumite instrumente directe de actiune pe care va trebui sa le folosim si sa nu le asumam noi direct ca si Guvern pentru a proceda la anumite schimbari pentru care probabil in unele cazuri exista o anumita rezistenta in clasa politica", a sunat avertismentul lui Ciolos. Insa, folosirea acestora poate genera controverse, in conditiile in care Victor Ponta a fost criticat pentru faptul ca a apelat, de prea multe or... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro