Printul Paul, retinut. DNA cere arestarea acestuia intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa

Printul Paul, retinut. DNA cere arestarea acestuia intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa

Cazul lui Gheorghe Sin In acelasi dosar s-a dispus s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si de luarea masurii controlului judiciar pentru o durata de 60 de zile, incepand cu data de09 decembrie 2015, fata de Gheorgeh Sin, la data faptelor secretar general al Academiei de Stiinte Agricole din Romania, in prezent presedinte al aceleiasi institutii, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave. Acesta i-ar fi cerut Paul Philippe al Romaniei dovezile din care sa rezulte: calitatea sa de persoana indreptatita, natura terenului, sens in care i s-a solicitat sa completeze dosarul administrativ cu urmatoarele: certificatul de mostenitor, dovada ca nu au fost depuse cereri de restituire vizand acel imobil de catre alti mostenitori legali sau testamentari, titlul de proprietate din 1931 pentru a dovedi dreptul de proprietate al Regelui Carol al II - lea asupra acelui teren, dovada ca terenul intra sub incidenta Legii 10/2001, deoarece din anexele atasate notificarii rezulta ca terenul era in extravilan, agricol si neagricol si nu intra sub incidenta art.

acum 61 luni (12 Dec 2015)

UPDATE 14.30 Din probele existente la dosar reiese faptul ca Printul Paul a cumparat influenta pretinsa de Truica si asociatii acestuia si apoi a cunoscut fiecare demers facut de membrii grupului, fiind informat atat cu ocazia intalnirilor avute la sediul firmei de avocatura Tuca, Zbarcea si asociatii, dar si telefonic.

Discutiile dintre Truica si print

De exemplu o convorbire telefonica intre Remus Truica si Paul Al Romaniei: Paul Al Romaniei: Avem un apel de la omul lui Whiteheave (?), nu stiu ce are de gand.

UPDATE 11.30 Judecarea propunerii de arestare preventiva a Printului Paul al Romaniei era programata sa inceapa la ora 10.00, insa a fost amanata cu o ora si jumatate, intrucat acesta nu a mai dorit sa fie reprezentat de avocatul Mircea Andrei, care l-a insotit la audierile de vineri de la DNA Brasov, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax. Printul Paul, retinut

Curtea de Apel Brasov judeca, sambata, cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Brasov de arestare preventiva a Printului Paul Philipe al Romaniei in dosarul privind retrocedarea ilegala a unui teren din Snagov. Acesta este suspectat de cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave. Potrivit procurorilor, incepand din anul 2006, Paul Philipe Al Romaniei i-ar fi promis lui Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional (intre care Robert Rosu, Andrei Marius Marcovici, Lucian Mateescu si Dan Andronic) o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-ar fi dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara sau asupra judecatorilor, urmand a se reusi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro