Printul Charles, in vizita in elegantul palat ce gazduieste Institutul Cultural Roman din Londra

Printul Charles, in vizita in elegantul palat ce gazduieste Institutul Cultural Roman din Londra

Intregul proiect se deruleaza in marja celebrului festival botanic Chelsea Flower Show, unul dintre cele mai vizibile evenimente internationale din capitala britanica, fiind realizat de Institutul Cultural Roman din Londra impreuna cu un consortiu de parteneri romani si britanici, format din Ambasada Romaniei la Londra, Fundatia "Printul de Wales", Editura Addison Publications, Primaria Municipiului Bucuresti prin Creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti.

acum 54 luni (26 May 2018)

Oaspetele a fost intampinat de presedintele ICR, Liliana Turoiu si de directorul ICR Londra, Dorian Branea.

Printre invitati s-au numarat o parte dintre cei 36 de artisti din intreaga lume care semneaza cele 124 de acuarele, personalitati ale scenei culturale londoneze, lideri ai comunitatii romanesti din Marea Britanie, precum si diplomati si diplomati culturali afiliati misiunilor romanesti din Londra si parteneri ai acestora.

De-a lungul vizitei, Liliana Turoiu a discutat cu inaltul oaspete despre colaborarea ICR cu Fundatia "Printul de Wales", in multiplele proiecte de conservare a patrimoniului pe care Printul Charles le deruleaza in Romania. a folosit acest prilej pentru a-i multumi mostenitorului coroanei britanice ca a acceptat ca Fundatia "Printul de Wales" din Romania sa devina unul dintre partenerii Institutului Cultural Roman in derularea programului de celebrare a Centenarului Marii Uniri. La final, inaltul oaspete a primit in dar din partea presedintelui ICR un album si o opera de arta creata special de artistul Mihai Topescu, iar din partea ambasadorului Romaniei, un stilou inspirat de creatorul acestui instrument de scris, romanul Petrache Poenaru. Printul Charles a vizitat pentru a doua oara sediul londonez al Institutului Cultural Roman, dupa ce, in anul 2014, a acceptat invitatia de a participa la vernisajul unei expozitii de peisaje transilvane, care a fost realizata, la fel ca "Transylvania Florilegium", la propunerea si cu sprijinul sau.

Atat lansarea albumului, cat si expozitia de la Institutul Cultural Roman din Londra au facut in ultimele zile obiectul unor articole elogioase in presa cea mai influenta, daca e sa amintim doar cotidianul The Guardian sau revista de specialitate Gardens Illustrated, care au subliniat singularitatea ecosistemului de plante rare al Romaniei, fara corespondent in alte parti ale Europei. Printul de Wales, va aparea in doua volume si un ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro