Printii William si Harry, dezvaluiri emotionante despre moartea mamei lor: cine le-a dat vestea si ce i-a traumatizat. "Oamenii tipau, plangeau. A fost socant"

Intr-un documentar BBC, "Diana, 7 Days", care marcheaza 20 de ani de la moartea Printesei Diana, William si Harry povestesc cum au primit vestea mortii mamei lor, pe cand aveau 15, respectiv 12 ani, ce au simtit in acele momente si cat de greu le-a fost sa-si gestioneze durerea si socul pierderii, dar si uimirea legata de modul in care publicul a reactionat la tragedie.

acum 46 luni (24 Aug 2017)

Intr-un documentar BBC, "Diana, 7 Days", care marcheaza 20 de ani de la moartea Printesei Diana, William si Harry povestesc cum au primit vestea mortii mamei lor, pe cand aveau 15, respectiv 12 ani, ce au simtit in acele momente si cat de greu le-a fost sa-si gestioneze durerea si socul pierderii, dar si uimirea legata de modul in care publicul a reactionat la tragedie. Dar el a fost alaturi de noi, a facut tot posibilul sa se asigure ca suntem protejati. Harry marturiseste ca in momentul in care a aflat ca mama lui a murit nu i-a venit sa creada si nu a existat "o revarsare brusca de durere". La randul lui, Printul William a dezvaluit ca a fost dezorientat, ametit si foarte confuz: "Imi amintesc ca m-am simtit complet paralizat. Pur si simplu ma intrebam de ce eu, ce am facut gresit?" Totodata, fratii isi lauda bunica, Regina Elisabeta, pentru modul in care a facut fata criticilor vehemente dupa ce a decis sa ramana la Palatul Balmoral cu ei, unde se aflau in vacanta, in zilele de dupa ce Lady Di a murit. S-a simtit sfasiata intre a fi bunica pentru noi si a-si face datoria de Regina. Si, ca sa fiu sincer, sunt recunoscator ca am avut parte de intimitate pentru a plange, pentru a ne aduna gandurile si pentru a ne feri de toata lumea. Nu ne asteptam ca vestea mortii sa aiba un impact atat de mare asupra publicului", a explicat William.

Harry a marturisit ca reactiile oamenilor au fost de-a dreptul socante, iar intalnirea cu ei a fost o experienta dificila si traumatizanta: "Cand ne-am intors erau sute de mii de flori imprastiate la portile Palatului Kensington. Oamenii tipau, plangeau, lesinau, aruncau cu flori in noi, mainile lor erau ude din cauza lacrimilor pe care si le stersesera de pe fata inainte de a-mi intinde mana." Imi amintesc ca pur si simplu incercam sa ma ascund in spatele parului si mi-am tinut capul plecat majoritatea timpului." Printul William precizeaza ca abia ca adult a inteles de ce oamenii au suferit atat de mult, desi cu mintea unui cop... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro