Primul transplant de cap din lume si-a gasit voluntar: cine este rusul dispus sa-si doneze capul

Primul transplant de cap din lume si-a gasit voluntar: cine este rusul dispus sa-si doneze capul

Transplantul de cap, cel mai fierbinte subiect al medicinei Transplantul de cap pe care vrea sa il faca medicul italian Sergio Canavero in 2017 este cel mai fierbinte subiect al medicinei ultimilor ani. Rusul sufera de atrofie musculara, are 31 de ani, iar speranta de viata pentru afectiunea sa nu depaseste, de multe ori, varsta de 20.

acum 98 luni (16 Apr 2015)

Transplantul de cap, cel mai fierbinte subiect al medicinei Transplantul de cap pe care vrea sa il faca medicul italian Sergio Canavero in 2017 este cel mai fierbinte subiect al medicinei ultimilor ani. Promite ca o astfel de operatie poate fi un succes, folosind tehnica dezvoltata de el, iar primul pacient ar putea fi rusul Valeri Spiridonov. Rusul sufera de atrofie musculara, are 31 de ani, iar speranta de viata pentru afectiunea sa nu depaseste, de multe ori, varsta de 20. El este un programator si grafician rus, iar in aceasta operatie vede singura cale de a trai o viata normala. Am vrut sa le spun tuturor ca e nevoie de astfel de operatii. Au nevoie de ele sute de mii de persoane aflate intr-o stare mult mai proasta decat a mea", a declarat rusul pentru publicatia "Vice". Au destule motive sa fie sceptici (n.red.: alti medici), dar sper ca doctorul va dezvalui o parte din secretele lui in vara asta", a explicat Spiridonov de ce are incredere in medicul Canavero. Transplantul de cap: operatie la rece Medicul a explicat procedura prin care vrea sa realizeze primul transplant de cap. Se incepe cu racirea integrala a corpului si a capului, astfel incat celulele sa nu moara cand sunt lipsite de oxigen. Apoi, gatul este taiat, iar toate vasele de sange cruciale sunt protejate in tuburi, in timp ce maduva spinarii are o soarta similara. Pentru a obtine acest lucru, va fi injectata o cantitate mare de substanta chimica care accelereaza sudarea membranelor celulare", a spus Canavero. Voluntar pentru transplant de cap: "Nu sunt ingrijorat" Omul care isi doneaza capul primului transplant din lume spune ca ceea ce va face medicul italian este echivalentul primului pas pe Luna.

Cand a fost intrebat de costuri, el a afirmat ca astfel de proiecte, si planul lui Canavero, ar trebui sustinute de cat mai multe institutii si chiar tari. Nu cred ca isi face griji de bani nici el, pentru ca nu e o chestiune de umanitate. Primul transplant de cap uman din lume "ar putea fi mai... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro