Primul teren de baseball din Romania, proiectat la Calarasi. Sportul exotic, practicat de 27 de ani in orasul dunarean

Primul teren de baseball din Romania, proiectat la Calarasi. Sportul exotic, practicat de 27 de ani in orasul dunarean

Oficialii Consiliului Judetean Calarasi au anuntat ca vor aloca un teren cu suprafata de 1 hectar pentru construirea unui teren de baseball in orasul resedinta de judet. Toatele echipele de juniori: 3, 2 si 1 pe care le antrenez la Calarasi au iesit invingatoare in campionate nationale, iar la competitii internationale, pentru ca eu sunt si antrenorul echipei nationale de baseball a Romaniei la junior 3 si 2, 8 din cei 14 copii din echipa proveneau de la Calarasi", spune Ion Balan, profesor la clubul Sportiv Scolar Calarasi si antrenor de baseball. Se discuta de mai multi ani in oras, si a fost elaborat un proiect in acest sens, despre o baza sportiva pentru baseball care sa cuprinda un teren de joc, tribune cu o capacitate de 600 de locuri, doua terenuri de mini-fotbal cu instalatie de nocturna, teren multifunctional, vestiare si parcari.

acum 78 luni (8 Jun 2017)

Oficialii Consiliului Judetean Calarasi au anuntat ca vor aloca un teren cu suprafata de 1 hectar pentru construirea unui teren de baseball in orasul resedinta de judet. Sportul exotic pentru Romania se practica la Calarasi de 27 de ani, atat la nivel de juniori, cat si de seniori, iar echipele au avut constant performante remarcabile la nivel national.

Pe de alta parte, in cateva luni, clubul de baseball din Calarasi va ramane fara singurul loc in care se pot antrena, un teren de fotbal, care va fi dezafectat pentru construirea unui bazin de inot.

"De 27 de ani asteptam"

"Daca va fi dus la bun sfarsit proiectul stadionului de baseball, este o mare realizare. De 27 de ani asteptam un teren. Toatele echipele de juniori: 3, 2 si 1 pe care le antrenez la Calarasi au iesit invingatoare in campionate nationale, iar la competitii internationale, pentru ca eu sunt si antrenorul echipei nationale de baseball a Romaniei la junior 3 si 2, 8 din cei 14 copii din echipa proveneau de la Calarasi", spune Ion Balan, profesor la clubul Sportiv Scolar Calarasi si antrenor de baseball.

Antrenamente pe teren de fotbal FOTO Adevarul

Balan, care este antrenor de baseball de 21 de ani in cadrul Clubului Sportiv Scolar Calarasi, dar si presedintele Clubului Leaders, se mandreste cu toti elevii sai, aproximativ 60, cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, impartiti in trei grupe: juniori 1, 2 si 3, care au depasit granitele orasului, prin performantele obtinute.

Copii de gradinita vin la antrenamente

"Este un chin pentru noi sa ne antrenam pe un teren de fotbal. Mai mult decat atat, copiii alaturi de antrenori, isi pregatesc singuri terenul inainte de antrenamente: cara iarba care este taiata de pe cei 5.000 de metri patrati si pregatesc zona pentru antrenamente.

Iulian Serban (al doilea din stanga, randul de jos)

Copiii care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro