Primul show de wrestling din Romania, organizat de un tanar din Cluj cu banii parintilor: "Ii aduc aici in carne si oase"

Primul show de wrestling din Romania, organizat de un tanar din Cluj cu banii parintilor:

"Wrestlingul e ca un balet violent", spune Marian Toader, un adolescent din Cluj, despre acele spectacole de batai regizate care aduna milioane de fani in toata lumea si care in Romania sunt aproape o necunoscuta. O dovedeste atat contul sau de pe youtube, plin de zeci de filmulete, cat si camera lui, care i-a impresionat pe cei de la singurul site roman de specialitate, wrestlingfan.ro, care l-au declarat cel mai mare fan din tara al acestui tip de spectacol.

acum 87 luni (9 Mar 2016)

"Wrestlingul e ca un balet violent", spune Marian Toader, un adolescent din Cluj, despre acele spectacole de batai regizate care aduna milioane de fani in toata lumea si care in Romania sunt aproape o necunoscuta. "Luptatorii aplica manevre care inainte, pe parcursul antrenamentelor, le repeta de nenumarate ori pentru a impresiona publicul", adauga tanarul de 17 ani pe care wrestlingfan.ro l-a declarat in 2008 cel mai infocat fan de wrestling din Romania. Numarul figurinelor cu luptatori a crescut, la fel si revistele, cartonasele si posterele, dar si participarile ca spectator la galele de wrestling din Germania, Austria si Olanda.

Marian Toader si wrestler-ul R-Truth FOTO arhiva Marian Toader Primul pas

In urma cu un an impreuna cu familia si prietenii au pus la cale primul show de wrestling din Ardeal. Se va numi Romanian Pro Wrestling si, spera tanarul, va fi un brand inregistrat la OSIM si, de ce nu, o gala care sa se repete an de an. Evenimentul e organizat de Romanian Pro Wrestling si Mario Dance Atelier, o firma de coregrafie din Cluj, cu economiile parintilor lui Marian.

I-a invitat la Cluj pe Bernard Vandamme din Belgia, Icarus din Ungaria, Jimmy Gavroche din Franta, Dover din Ungaria, Sara Elektra din Finlanda si Audrey Bride din Ungaria.

Marian Toader si Bernard Vandamme, legenda wrestlingului european FOTO arhiva Marian Toader De ce acesti luptatori? De exemplu, cand vedeti un wrestler imbracat in vampir, acesta are gimmick-ul de vampir", explica Marian.

Daca ar fi sa faca un top al celor mai talentati wrestleri (top care, zice el, se schimba, lunar) ar arata astfel: pe locul intai ar fi Seth Rollins, pe al doilea - AJ Styles si pe locul al treilea - Daniel Bryan.

Marian Toader si wrestler-ul Sara Elektra FOTO arhiva Marian Toader Vis indepartat

I-ar placea sa-l aduca in Romania pe Undertaker, pe care l-a vazut pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro