Primul restaurant subacvatic din Europa se va deschide in Norvegia

Primul restaurant subacvatic din Europa se va deschide in Norvegia

"Unul dintre efectele spectaculoase ale acestei cladiri este modul in care realizeaza o legatura intre natura si suprafata, si modul in care poti sa ajungi, intr-un mod foarte dramatic prin acest tub de ciment, la natura si viata marina din mare si sa experimentezi ceea ce in mod normal nu poate fi experimentat", a declarat pentru CNN, Rune Grasdal, arhitectul sef al acestui proiect.

acum 32 luni (25 Oct 2017)

Proiectul restaurantului este opera cunoscutei firme de arhitectura norvegiene, Sn?hetta, cunoscuta pentru proiectele sale anterioare spectaculoase, precum Opera Nationala a Norvegiei sau Biblioteca Alexandrina din Egipt. Restaurantul, ce va numit "Under", se va afla la o adancime de cinci metri, cu ziduri groase, capabile sa reziste la cele mai vitrege conditii meteorologice. "Unul dintre efectele spectaculoase ale acestei cladiri este modul in care realizeaza o legatura intre natura si suprafata, si modul in care poti sa ajungi, intr-un mod foarte dramatic prin acest tub de ciment, la natura si viata marina din mare si sa experimentezi ceea ce in mod normal nu poate fi experimentat", a declarat pentru CNN, Rune Grasdal, arhitectul sef al acestui proiect. Restaurantul va avea trei nivele si o capacitate de 100 de locuri. La ultimul nivel va fi principala sala a restaurantului, dominata de fereastra acrilica lata de 12 metri. Pentru acest proiect, echipa de arhitecti a tinut cont de mai multe element, precum materialele naturale utilizate precum lemnul de stejar, si luminozitatea existenta. Considerentele de mediu au jucat si ele un rol in acest proiect, corpul de beton al cladirii fiind acoperit la randul sau cu un material care va permite atasarea scoicilor, pentru integrarea completa a structurii in ecosistemul marin. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro