Primul partid satesc al Romaniei, condus de Iulia Timosenko de Domnesti

Primul partid satesc al Romaniei, condus de Iulia Timosenko de Domnesti

Dupa partidele de apartament din anii '90, a venit vremea partidelor de living. Azi, pentru a infiinta o formatiune politica, nu mai ai nevoie de 251 de membri ca in 1990, nici de 25.000 ca anul trecut, ci de numai trei oameni. Roxana Mihaela Vlad, viitor candidat la Primaria Domnesti La Domnesti se doarme mai mult decat se traieste Domnesti este o comuna despartita de Bucuresti prin Soseaua de Centura a Capitalei. Roxana Mihaela Vlad, in livingul care-i serveste drept sala de conferinte Ciocnirea civilizatiilor: bucurestenii mutati la curte Roxana Vlad crede ca la formarea partidului a contribuit si un sentiment de excludere: "Exista o reticenta fata de noi, cei care am venit in ultimii ani in comuna. Tot felul de probleme avem cu ei: ca de ce latra catelul vecinului, ca de ce canta cocosul, de ce ninge, de ce ploua. O imagine tipica din Domnesti: drumuri noroioase, case de tot felul, terenuri pline de buruieni Tehnici de campanie: look a la Iulia Timosenko, Facebook si sustinere de la cel mai in voga primar din Romania Roxana Mihaela Vlad si-a lansat public partidul la inceputul acestei luni.

acum 100 luni (8 Feb 2016)

Dupa partidele de apartament din anii '90, a venit vremea partidelor de living. Azi, pentru a infiinta o formatiune politica, nu mai ai nevoie de 251 de membri ca in 1990, nici de 25.000 ca anul trecut, ci de numai trei oameni. Asa au aparut, in ultimele luni, cateva zeci de noi partide. Primul partid satesc recunoscut de un tribunal din Romania a fost "Alianta pentru Domnesti".

O oaza de liniste aduce multa neliniste

Roxana Mihaela Vlad are 35 de ani si este din Calarasi. In urma cu cativa ani, a renuntat sa mai prezinte stiri la o televiziune locala din Constanta, pentru a deveni femeie de afaceri in Bucuresti. S-a mutat intr-un bloc din Sectorul 6 si a deschis o firma de servicii de curatenie. I-a mers bine, iar in 2014, luata de mirajul imobiliar al caselor pe pamant cu un petic de curte, a hotarat sa-si cumpere o vila in Domnesti, judetul Ilfov.

"Voiam sa ma bucur de o oaza de liniste dupa o zi obositoare. Cu cei de la Primarie n-am reusit sa am un dialog constructiv", spune Roxana Vlad. Roxana Mihaela Vlad, viitor candidat la Primaria Domnesti

La Domnesti se doarme mai mult decat se traieste

Domnesti este o comuna despartita de Bucuresti prin Soseaua de Centura a Capitalei. Fostele campuri agricole ale taranilor din Domnesti au fost impanzite de poteci care leaga intre ele vile si blocuri. S-a construit haotic si, luati pe sus de pretul mic al terenurilor, multi nu si-au dat seama ca vor locui, pur si simplu, pe un camp fara utilitati. "Azi in Domnesti dorm 14.000 de oameni", ne spune viceprimarul Stefan Costel. "Dorm" e termenul corect, intrucat daca s-ar face un recensamant ziua, numarul locuitorilor ar fi de doua ori mai mic decat noaptea (conform numaratorilor din 2011, comuna are 8.700 de locuitori). Chiar si asa, acestor bucuresteni mutati pe campurile din Domnesti nu le prieste somnul si sunt nemultumiti: cum sa dormi bine cand n-ai g... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro