Primul interviu acordat de Gica Popescu dupa eliberarea din detentie: "N-am vrut sa candidez in 2014, dar..."

Primul interviu acordat de Gica Popescu dupa eliberarea din detentie:

Acuzatiile la adresa lui Gheorghe Popescu s-au referit la nedeclararea unor sume de bani in legatura cu transferurile fotbalistilor Lucian Sanmartean (de la Gloria la Panathinaikos) si Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray). A fost aproape de Rubin Kazan Popescu a dezvaluit ca a fost la un pas sa mearga la Rubin Kazan, "la pachet" cu Gheorghe Hagi.

acum 72 luni (27 Sep 2016)

Fostul capitan al primei reprezentative, Gheorghe Popescu (49 de ani), a acordat in aceasta seara primul sau interviu dupa ce a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Jilava, la 4 noiembrie 2015.

Prezent in studioul Digi Sport, alaturi de moderatorul Radu Naum, "Baciul" a vorbit despre perioada petrecuta in detentie, dar si despre planurile sale de viitor. Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Gheorghe Popescu in dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Acuzatiile la adresa lui Gheorghe Popescu s-au referit la nedeclararea unor sume de bani in legatura cu transferurile fotbalistilor Lucian Sanmartean (de la Gloria la Panathinaikos) si Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray). Refuz sa cred ca in Romania anului 2014 se mai juca cineva cu viata oamenilor. Am auzit atat de multe povesti, incat...Toata lumea vorbeste, dar nimeni nu vine cu o proba...", a fost raspunsul lui Popescu la intrebarea "Crezi ca intamplator ai fost condamnat in ajunul alegerilor?". La Sanmartean, am fost chemat pentru a traduce contractul si am fost acuzat de spalare de bani.

"Nu mai am entuziasm"

"Eu nu am vrut sa candidez la sefia Federatiei in 2014. Dar lumea a spus ca noi, cei care am fost reprezentantii , sa ne implicam. Am avut un proiect la care am lucrat foarte, foarte mult.

A fost aproape de Rubin Kazan

Popescu a dezvaluit ca a fost la un pas sa mearga la Rubin Kazan, "la pachet" cu Gheorghe Hagi. "Interesul nu s-a materializat pentru Gica Hagi a dorit sa ramana la Viitorul. M-as fi dus pentru el, ca sa il ajut. Eu aveam alte proiecte, dar renuntam la ele pentru Hagi. Eu, in Romania, nu am ce sa lucrez in fotbal. Investitor nu pot fi, nu am sumele de bani necesare pe care sa le risc intr-un proi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro